Skip to main content

Γρεβενά: Ταξίδι στα αστέρια

Ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των άστρων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Παρασκευή το βράδυ στην πόλη των Γρεβενών εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.
Ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των άστρων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ στην πόλη των Γρεβενών εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διοργάνωσε την 4η Αστρογιορτή με την καθοριστική συμβολή του Γρεβενιώτη αστροφυσικού συνεργάτη της ΝΑΣΑ, Θανάση Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου με τους συνεργάτες του τοποθέτησαν στο πάρκο του Μερά, που βρίσκεται απέναντι από το Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τηλεσκόπια υψηλής ευκρίνειας, απ’ όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον όμορφο και άγνωστο κόσμο των αστεριών και της σελήνης.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε τη μοναδική εμπειρία του από την πρόσφατη εξόρμησή του στα νησιά του Πάσχα, ενώ τα μικρά παιδιά απόλαυσαν παράσταση Καραγκιόζη με θέμα σχετικό με το έργο ίδρυσης και λειτουργίας αστρονομικού εκπαιδευτικού πάρκου στο όρος Ορλιακα.