Skip to main content

Γραμμένος: Το πρωτάθλημα δεν παίζεται με ίσους όρους

Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τον λόγο της εμπλοκής του στις εκλογές της ΕΠΟ: «Έχω μια πορεία στο ποδόσφαιρο. Αυτή την κρίνει ο κόσμος. Όλα αυτά τα χρόνια με την Ομοσπονδία δεν είχα την καλύτερη σχέση. Δεν φοβήθηκα να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Αν κανείς κρίνει, επικρίνει, κατακρίνει και τελικά πάει σπίτι του, τότε καλύτερα είναι να καθίσει στο σπίτι του ευθύς εξ' αρχής. Αυτά απεικονίζουν τη θέση και τη φιλοσοφία μου. Δεν μπορείς να πεις παλεύω αλλά γυρίζω σπίτι μου. Αυτά είναι μακριά από μένα. Θέλω να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέπω την αγωνία του κόσμου και κάτι πρέπει να γίνει. Εδώ βάζω τη δική μου παρουσία μαζί με άλλους συναδέλφους και λέμε πάμε να φτιάξουμε αυτό που αγαπάει ο κόσμος».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η εμπιστοσύνη τόσο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της φίλαθλης κοινής γνώμης και η άποψη των Ενώσεων σε αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει αντιπαλότητα και καχυποψία που έχουν όλοι όσον αφορά αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο και έχει να κάνει εν πολλοίς με τη διαιτησία. Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες και η εμμονή κάποιων να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Αυτό θα πρέπει να παλέψουμε και να δούμε τι μπορεί να κάνουμε για να κλείσουμε αυτή την πληγή. Ένας ειλικρινής διάλογος κοιτώντας τον άλλο στα μάτια θα ήταν η λύση.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά γιατί βλέπουμε ενέργειες σε μία έκρυθμη κατάσταση. Όπως η συγκρότηση της ΚΕΔ και οι ορισμοί των διαιτητών. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Αυτό πυροδοτεί τις εξελίξεις και τη βία. Εκλέγεται ο Γιώργος ο Στράτος και σε δέκα μέρες παραιτείται. Δεν εξετάζω τους λόγους, αλλά πως είναι δυνατόν σε αυτή την χρονική στιγμή να βλέπεις ο πρόεδρος της Λίγκας να παραιτείται. Δεν γεννά αυτό εύλογα ερωτηματικά; Γεννά και πάρα πολλά. Η κοινή γνώμη για αυτά δεν έχει απαντήσεις. Πηγαίνουν με προκατάληψη στο γήπεδο και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων».

Για το αν πρέπει να υπάρχει εκκαθάριση: «Προφανώς και πρέπει να γίνει με πρόσωπα που έχουν καταρχήν καλή εικόνα προς τα έξω. Όλοι δοκιμαζόμαστε. Θα πρέπει να το επιχειρήσεις, να το δουλέψεις και αν δεν δικαιωθείς τότε αρχίζεις και σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό. Σήμερα συμφωνούμε σε αυτό. Τα πρόσωπα αυτά προκαλούν. Δεν είναι ανάγκη να τα ξανατοποθετούμε. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης που πρέπει να αποκατασταθεί».

Για τις δηλώσεις Κοντονή περί κάλπικου πρωταθλήματος: «Να συμφωνήσουμε ότι το πρωτάθλημα είναι ένα ζήτημα που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Εγώ θα έλεγα ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν παίζεται με ίσους όρους. Κανείς δεν διαφωνεί γιατί βλέπει πράξεις και παραλείψεις. Εδώ έχουμε μία πρόληψη. Η θέση του κυρίου Κοντονή περί αναβολής είναι ένα προληπτικό μέτρο. Τι άλλο μπορεί να κάνει η Πολιτεία; Ό καθένας κινείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ο Κοντονής κινείται για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Θα παιχθεί ένα ποδόσφαιρο καλύτερο από πέρυσι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Δεν μπορούμε να βρούμε έναν επιδιαιτητή όπως το ισπανικό μοντέλο».

Γιατί να επιλεγεί ο ίδιος για πρόεδρος της ΕΠΟ και οι βασικοί πυλώνες για την αλλαγή: «Δεν επιδίωξα ποτέ να διεκδικήσω τη θέση του επικεφαλής της παράταξης. Το γεγονός ότι οι Ενώσεις με επέλεξαν ομόφωνα είναι τιμή για μένα. Ένα στόχο έχω στη ζωή μου. Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Είμαι της ενότητας και της συναίνεσης. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια. Εδώ πάμε να ενώσουμε γιατί είναι από το ζητούμενο. Αν το ποδόσφαιρο πήγαινε καλά δεν θα είχαμε τέτοια ζητήματα.

Σε αυτόν τον χώρο η ενότητα και η συστράτευση υγειών δυνάμεων μπορεί να δώσει λύση. Διαφορετικά τα πράγματα θα εξακολουθούν να τραυματίζουν το ποδόσφαιρο. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Πρέπει όλοι μαζί να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχετε στη διάθεσή σας τους βασικούς άξονες. Ο βασικότερος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που θα τα έχετε από αύριο στα χέρια σας όλοι».