Skip to main content

Γράφει ιστορία η Σάκκαρη, στους «32» του Australian Open

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της - Η πρώτη μετά τη Δανιηλίδου που περνά στον 3ο γύρο Grand Slam

Η φοβερή Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα τρία σετ την Αλιζέ Κορνέ (Νο.43) και θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τρίτο γύρο Grand Slam!

Έχοντας στο πλευρό της τους πολύ εκδηλωτικούς Έλληνες της Μελβούρνης, η 21χρονη τενίστρια (Νο.94) επικράτησε με 7-5, 4-6, 6-1 σε 2 ώρες και 40 λεπτά, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Australian Open!

Και μπορεί να πάει ακόμα παραπέρα, διότι δεν θα βρει μπροστά της την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά τη Μιργιάνη Λούτσιτς Μπαρόνι που σημείωσε την έκπληξη της ημέρας στο γυναικείο ταμπλό. Η 34χρονη Κροάτισσα, Νο.79 στον κόσμο και άλλοτε παιδί-θαύμα του αθλήματος, νίκησε τη Νο.3 τενίστρια στον κόσμο με 6-2, 6-3 σε μόλις 62 λεπτά!

Σε ό,τι αφορά το ματς με την Κορνέ, η Μαρία έδειξε χαρακτήρα όταν η Γαλλίδα ισοφάρισε σε 1-1 σετ και σημείωσε πρώτη μπρέικ στο τρίτο, μετά από ένα πολύ μεγάλο ιατρικό τάιμ στο τέλος του δεύτερου σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, λοιπόν, πήρε έξι γκέιμ στη σειρά και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της, παρότι αγχώθηκε λίγο όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια της στο 5-1.

Χρειάστηκε να σβήσει τέσσερα μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της, που είχε πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό, και να εκμεταλλευτεί το τέταρτο ματς πόιντ της. Φυσικά, γνώρισε την αποθέωση από τους... θορυβώδεις Έλληνες, που είχαν κατακλύσει το Court 7 του Melbourne Park!

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 12,5 χρόνια (US Open 2004, Λένα Δανιηλίδου) που Ελληνίδα τενίστρια προκρίνεται στον τρίτο γύρο Grand Slam!