Skip to main content

Γραφείο Τουρισμού δημιουργεί η Τουρκία στην Αθήνα

Τη δημιουργία γραφείου του Οργανισμού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα ανήγγειλε ο σύμβουλος για τον πολιτισμό και τον τουρισμό Cemal Tekkanat.

Τη δημιουργία γραφείου του Οργανισμού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα ανήγγειλε ο σύμβουλος για τον πολιτισμό και τον τουρισμό Cemal Tekkanat στο κοκτέιλ που παρέθεσε για τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους του τουρισμού στο περίπτερο της Τουρκίας στην Philoxenia.

Όπως ανέφερε ο κ. Tekkanat «το 2011 η Τουρκία έχει καταχωρηθεί ως η 6η χώρα με μεγαλύτερη επισκεψημότητα στην παγκόσμια τουριστική αγορά, με μια αύξηση 9,8% από την προηγούμενη χρονιά. Είχε 700.000 Έλληνες επισκέπτες, με μία αύξηση 5% σε σχέση με το 2010. Αντίστοιχα την ίδια χρονιά 500.000 Τούρκοι πολίτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Η Ελλάδα, με την πολιτιστική της κληρονομιά και τις υπέροχες παραλίες είναι μια θαυμάσια χώρα, με υψηλές πολιτιστικές και τουριστικές προοπτικές».

«Σαν γείτονες χώρες, πρέπει να αναγάγουμε τα πλεονεκτήματα της προσβασιμότητας και τις κοινές πολιτιστικές αξίες σε μία μοναδική ευκαιρία. Για τον σκοπό αυτό, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα. Προκειμένου να προωθηθεί η χώρα μας πιο αποτελεσματικά καθώς και να βελτιώσουμε τις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες ανάμεσα στις δύο χώρες, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω σήμερα την ίδρυση γραφείου του Οργανισμού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας πολύ σύντομα στην Αθήνα», σημείωσε.

Ως σύμβουλος για τον πολιτισμό και τον τουρισμό ο Cemal Tekkanat πιστεύει ότι η δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, που θα περιλαμβάνουν προορισμούς και από τις δύο χώρες, θα είναι μεγάλη ευκαιρία για την προσέλκυση τουριστών από χώρες της Άπω Ανατολής όπως πχ η Ιαπωνία, η Κορέα, η Κίνα.