Skip to main content

Γούλα: Δεν υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εξέφρασε την πρόθεση να συγκαλέσει τον Σεπτέμβριο, μετά την καλοκαιρινή διακοπή, την διαπαραταξιακή επιτροπή για τη λειτουργία του συμβουλίου.

Απάντηση στις κριτικές ότι λαμβάνονται μεταμεσονύχτια οι αποφάσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε σήμερα η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα.

«Δεν υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο», ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά, κληθείσα να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκαν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα το θέμα για τα τραπεζοκαθίσματα της Νέας Παραλίας και η κανονιστική απόφαση για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι οι απουσίες που υπήρχαν όταν συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα θέματα, δεν αλλοίωναν το αποτέλεσμα. «Υπήρχαν αποχωρήσεις και από την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» και από την αντιπολίτευση», σημείωσε.

Όπως εξήγησε η κ. Γούλα, όταν υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στις συνεδριάσεις δεν γίνεται να σταματάς τις ομιλίες των δημοτικών συμβούλων. «Συζητήσαμε επί ώρες το θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου, ήταν λογικό να καθυστερήσει στη συνέχεια η συνεδρίαση και να πάει έως τόσο αργά», τόνισε, σημειώνοντας πως η ίδια είχε προτάξει τα συγκεκριμένα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.    

Εξέφρασε, επίσης, την πρόθεση να συγκαλέσει τον Σεπτέμβριο, μετά την καλοκαιρινή διακοπή των συνεδριάσεων, την διαπαραταξιακή επιτροπή για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως σημείωσε, στόχος θα είναι να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρατάξεων και να επικαιροποιηθούν οι κανονισμοί λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή για την κίνηση αυτή, η μεγάλη χρονική διάρκεια που έχουν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Γούλα δήλωσε ευχαριστημένη για την συνεργασία με τις άλλες δύο γυναίκες του προεδρείου, Ρία Καλφακάκου και Σωσώ Αβραμίδου Γκιουλέκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η συνεργασία είναι άψογη και δεν υπάρχουν ζητήματα».

Τον Αύγουστο η συνεδρίαση της επιτροπής για τα τραπεζοκαθίσματα

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να συγκληθεί να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων.

Στόχος της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από Επιμελητήρια, φορείς και εκπροσώπους κινημάτων της πόλης, είναι να κωδικοποιηθούν οι γενικές κανονιστικές διατάξεις που ισχύουν στην πόλη για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Ήδη η επιτροπή έχει συνεδριάσει δύο φορές το προηγούμενο διάστημα και τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα γραπτές προτάσεις επί του περιεχομένου της κωδικοποίησης των ρυθμίσεων των ζητημάτων.