Skip to main content

Βασάνιζε τα ανήλικα παιδιά της συντρόφου του - Συνεργός η μητέρα

Μία 37χρονη και ο σύντροφός της φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά δύο ανήλικα παιδιά 6 και 4 ετών. Συνελήφθη ο άνδρας, αναζητείται η γυναίκα.

Μια μητέρα και ο σύντροφός της φέρονται ότι υπέβαλλαν σε βασανιστήρια και κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δύο ανήλικα παιδιά της πρώτης από την ηλικία των 6 και 4 ετών. Ο άνδρας συνελήφθη σε τυχαίο  αστυνομικό έλεγχο, με μικροποσότητα ναρκωτικών, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και ενδοοικογενειακή βία, σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην 1η  τακτική ανακρίτρια,  απ' όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Κατά τη μεταγωγή του δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.

Καταζητείται η 37χρονη μητέρα των δύο αγοριών, η οποία συζούσε με τον παραπάνω κατηγορούμενο στην περιοχή της Πέλλας αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα κατηγορείται για κακουργηματική ασέλγεια μεταξύ συγγενών και αποπλάνηση ανηλίκου, σε βαθμό πλημμελήματος ενώ έχει εκδοθεί  και σχετικό ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Το ανδρόγυνο φέρεται ότι, εκτός από τη σεξουαλική κακοποίηση, υπέβαλλε σε και άλλα βασανιστήρια τα ανήλικα παιδιά. Χτυπήματα με ζώνη, σημάδια από σβησμένα τσιγάρα στην πλάτη και καυτό λάδι στο πόδι, κλείδωμα στο υπόγειο χωρίς φως, είναι μερικά απ' όσα αναφέρονται στη δικογραφία ενώ περιλαμβάνονται σχετικές ιατροδικαστικές και παιδοψυχολογικές εκθέσεις, καθώς και φωτογραφίες με τις ασελγείς πράξεις.

Τα παραπάνω αδικήματα τελέστηκαν από το 2011 μέχρι τουλάχιστον πριν ένα μήνα. Ύστερα από καταγγελία, επενέβησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και απέσπασαν τα παιδιά από τα χέρια της μητέρας και του συντρόφου της. Τα θύματα, ηλικίας 11 και 9 ετών σήμερα, φιλοξενούνται σε ίδρυμα προστασίας ανηλίκων και είναι καλύτερα στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.