Skip to main content

Γνωστός στις Αρχές ο άνδρας που έπεσε νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί

Ο άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό σε άλλο σημείο του Παρισιού νωρίτερα - Κρατούνται ο πατέρας και ο αδελφός του

Γνωστός στις Αρχές ήταν ο άνδρας που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί, όταν προσπάθησε να αρπάξει το όπλο στρατιωτικού.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Λε Ρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε: «Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών».

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για ριζοσπάστη μουσουλμάνο.

Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα κρατούνται από την αστυνομία, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.

Ο άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό σε άλλο σημείο του Παρισιού νωρίτερα, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών. Τελικά, δεν βρέθηκε τίποτα.

Εκπρόσωπος του στρατού έκανε λόγο για «τρομερά βίαιη» επίθεση κατά της στρατιωτικού, από την οποία προσπάθησε να αρπάξει το όπλο, λέγοντας ότι η στρατιωτικός είναι «καλά».

Ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι μπορεί να παραμείνει κλειστός έως το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας ADP η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια.

Ο άλλος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, είπε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ογκουστίν ντε Ρομανέ.

Οι επιθέσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το ταξίδι που πραγματοποιούν στο Παρίσι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρώσουν το Σάββατο τη διήμερη επίσκεψή τους στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε βρετανός εκπρόσωπος.

Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.