Skip to main content

Γνωστός Έλληνας καταζητούμενος συνελήφθη στη Βουλγαρία

Eμπλεκόταν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας ενώ το όνομα του είχε αναφερθεί και στην έρευνα για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη.

Καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές συνελήφθη στη Βουλγαρία

Ο Γ.Α. που έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων εντοπίστηκε στην πόλη Σόφια από Βούλγαρους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του έφερε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, «πολύ καλής ποιότητας», που φαίνεται ότι εκδόθηκε από το Α' Τ.Α Περιστερίου Αττικής.

Η αστυνομία πρόκειται να ζητήσει την έκδοση του κατηγορούμενου, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, από τις αρχές της γειτονικής χώρας. Ο Γ.Α. έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για υπόθεση λαθρεμπορίας, από το 2008 αλλά παρέμενε άφαντος μέχρι τη σύλληψη του στη Βουλγαρία. Αστυνομική πηγή ανάφερε ότι «επί χρόνια διέμενε σε βίλα στο Πετρίτσι της  Βουλγαρίας».

Είχε εμπλακεί σε υπόθεση κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ το Δεκέμβριο του 2001, όταν άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης περί τα 18 εκατ. πακέτα τσιγάρων, με διαφυγόντες δασμούς 27 εκατ. ευρώ.

Το  κύκλωμα φερόταν ότι είχε διακινήσει ακόμη 50 εκατ. πακέτα τσιγάρα, σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία.

Στο παρελθόν, ο συλληφθείς και ο γιατρός αδελφό του Η.Α. ενεπλάκησαν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων ενώ τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί και στην έρευνα για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου.