Skip to main content

Γνωρίστε τη Θεσσαλονίκη μέσα από 14 περιπατητικές διαδρομές

Η δράση θα υλοποιηθεί στη διάρκεια του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει 14 πρωτότυπες περιπατητικές διαδρομές

Τη διοργάνωση δράσης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δράση θα υλοποιηθεί στη διάρκεια του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει 14 πρωτότυπες περιπατητικές διαδρομές, οι επτά εκ των οποίων απευθύνονται σε ενηλίκους και οι υπόλοιπες σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν δύο επιλογές διαδρομής: η πρώτη με αφετηρία το Διοικητήριο με τελικό προορισμό το Λιμάνι και η δεύτερη με αφετηρία το Λιμάνι και τελικό προορισμό την Πλατεία Αριστοτέλους. Οι διαδρομές, διάρκειας δύο ωρών,  για τους ενηλίκους θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 15.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές κάθε Πέμπτη από τις 10.30 έως τις 12.30. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε διαδρομή θα είναι τα 30 άτομα.

Στόχος των περιηγήσεων είναι η βαθύτερη γνωριμία με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στη δράση δεν θα προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Ο τρόπος συμμετοχής θα ανακοινωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.