Skip to main content

Γλύτωσε λόγω κίνησης από το αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν ο Τσελέντης

Ο σεισμολόγος σκόπευε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που συνετρίβη, ωστόσο καθυστέρησε λόγω αυξημένης κίνησης να φτάσει στο αεροδρόμιο.

Τύχη-βουνό φαίνεται πως είχε ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, ο οποίος την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στην μοιραία πτήση που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής στο Ιράν.

Σύμφωνα με το in.gr, ο κ. Τσελέντης σκόπευε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που συνετρίβη, ωστόσο καθυστέρησε λόγω αυξημένης κίνησης να φτάσει στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα -ευτυχώς- να χάσει τη μοιραία πτήση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του που φιλοξενούν μέσα ενημέρωσης, «έφυγα από την Τεχεράνη για να πάω στο αεροδρόμιο, είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν μπήκα σε αυτό το αεροπλάνο. Ίσως είμαι εφτάψυχος τελικά. Όλα καλά. Τα μεσάνυχτα θα επιστρέψω στην Τεχεράνη».

Όταν η πληροφορία ότι ο κ. Τσελέντης ίσως βρισκόταν στη μοιραία πτήση έγινε γνωστή, πλήθος μηνυμάτων κατέκλυσε την προσωπική του σελίδα στο Facebook, με πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους και να ρωτούν αν ισχύουν οι πληροφορίες που τον ήθελαν να ταξιδεύει με το συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Η εταιρεία αρχικά ανέφερε ότι στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν 66 άνθρωποι - 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, ωστόσο αργότερα διευκρινίστηκε ότι συνολικά οι επιβαίνοντες ήταν 65, επειδή ένας από τους επιβάτες έχασε την πτήση.