Skip to main content

Γλυνιαδάκης: Τώρα δεν έχουμε κανένα περιθώριο λάθους

«Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις κι αυτό πιστεύω ότι θα μας βγει στο γήπεδο και στα επόμενα παιχνίδια», έγραψε ο σέντερ του «Δικεφάλου»

Για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ κόντρα στο Λαύριο για την 1η φάση των play-off της Stoiximan.gr Basket League αναφέρθηκε στο προσωπικό του blog στον ΕΣΑΚΕ, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο σέντερ του «Δικεφάλου»:

«Γεια σας και πάλι, Χρόνια Πολλά σε όλους...

Ήταν το πρώτο Πάσχα που κάναμε οικογενειακά με τον μικρό μας. Ήταν ένα διαφορετικό Πάσχα, όπως και κάθε μέρα είναι διαφορετική με ένα μικρό παιδί, αλλά σίγουρα ήταν ένα Πάσχα πολύ πιο χαρούμενο από τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια περάσαμε αυτές τις ημέρες στο γήπεδο, αφού μείναμε στην 5η θέση. Δεν ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που μας έστειλε στην 5η θέση, αλλά θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω σε αυτό τον αγώνα.

Δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο, απέναντι σε μία ομάδα εξαιρετική και υψηλότερου επιπέδου. Η πίεση που υπήρχε και το γεγονός ότι έχουμε αποπροσανατολιστεί λίγο επιθετικά, είχαν ως αποτέλεσμα να βγούμε στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε μία πολύ κακή εικόνα. Δεν είναι αυτή η ομάδα μας, ούτε αυτό ήταν το πρόσωπο που παρουσιάσαμε όλη την χρονιά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε κάνει τις διορθώσεις που χρειαζόμασταν, δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις κι αυτό πιστεύω ότι θα μας βγει στο γήπεδο και στα επόμενα παιχνίδια. Θα δείξουμε το ομαδικό μας πρόσωπο, αυτό που δείξαμε σε άμυνα και επίθεση σε όλη την διάρκεια της σεζόν και μας έφερε ως εδώ.

Ξεκινάμε τα πλέι οφ με αντίπαλο το Λαύριο, μία ομάδα που την έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, κανένα παιχνίδι πλέι οφ δεν μπορεί να είναι ίδιο με αγώνα κανονικής περιόδου.

Το Λαύριο δίκαια πήρε μία θέση στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα έρθουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Παίζουν ένα μπάσκετ διαφορετικό, στηρίζουν το παιχνίδι τους σε πολύ μεγάλο βαθμό στους ξένους παίκτες, στο γρήγορο τέμπο. Πρέπει να δείξουμε και στο παρκέ την διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει, να παίξουμε ομαδικά και να είμαστε έτοιμοι, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα μας, για να ξεκινήσουμε όπως πρέπει τα πλέι οφ.

Και το πραγματικό πρωτάθλημα όντως τώρα ξεκινά, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, οι νίκες που πρέπει να πετύχει μία ομάδα είναι συγκεκριμένες και πρέπει όλη η δουλειά που έχεις κάνεις μέσα στη χρονιά, να σου βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αυτό κάνει τα ματς των πλέι οφ πολύ ιδιαίτερα».