Skip to main content

Γκρίζοι Λύκοι: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου (video)

O ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε πως η Ελλάδα παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας ενισχύοντας τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υπενθυμίζοντας τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο «ANT1», ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» υποστηρίζει προκλητικά πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου και ότι «παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας», ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία της σε αυτά.

Μάλιστα χαρακτηρίζει «προκλητική» την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε νησιά του Αιγαίου, λέγοντας: «Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης είναι προκλητική. 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονίας».

Ο ακροδεξιός Τούρκος πολιτικός υπογραμμίζει επίσης: «Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγούν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα θα το κάνουμε με χαρά, αν κάποιοι θέλουν να τους κυνηγήσουμε, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι όπου θα χρειαστεί».