Skip to main content

Γκρίνια και σύγχυση για τους φόρους στην κυβέρνηση

Ασάφειες, αοριστίες και σε ορισμένες περιπτώσεις αλληλοσυγκρουόμενες προβλέψεις συναντά κανείς στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η κυβέρνηση, προκειμένου να ξ
Ασάφειες, αοριστίες και σε ορισμένες περιπτώσεις αλληλοσυγκρουόμενες προβλέψεις συναντά κανείς στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Και το γεγονός προβληματίζει σοβαρά αρκετά υπουργικά γραφεία, τα οποία μέχρι αύριο, Τρίτη, θα πρέπει να επιστρέψουν στο οικονομικό επιτελείο το σχετικό κείμενο με τις παρατηρήσεις τους. Δεν είναι λίγα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία κάνουν λόγο για ανάλγητα μέτρα, τα οποία χτυπούν ακόμα και τους μικροϊδιοκτήτες, κατόχους πρώτης κατοικίας, οι οποίοι, με βάση το νέο νόμο καλούνται να περάσουν από την εφορία για να καταθέσουν τον ...οβολό τους. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι προβλέψεις του εν λόγω νόμου αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και εννοείται ότι συγκέντρωνε τα πυρά των συμμετεχόντων.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι η απουσία του κ. Παπακωνσταντίνου από τη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν προμελετημένη και κατά συνέπεια η ασθένεια που προβλήθηκε ως βασική αιτία της αποχής του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά διπλωματική. Ο υπουργός των Οικονομικών ήταν αυτός που συγκέντρωσε και τα περισσότερα πυρά στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν - και το λένε πλέον ανοικτά - ότι «θα είναι αναλώσιμος και αυτό θα αποδειχθεί με την πρώτη ευκαιρία». Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών αντ-απαντάται ότι «όλα αυτά είναι ευφάνταστα σενάρια» κι ότι αργά ή γρήγορα η εικόνα της αγοράς θα αποκατασταθεί.