Skip to main content

Βανδάλισαν την παιδική χαρά της ΧΑΝΘ πριν την παράδοσή της (φωτο)

Τέσσερις νέες παιδικές χαρές, κόστους 357.000 ευρώ συνολικά, υλοποίησε και παραδίδει προς χρήση στο κοινό ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Με μπογιές ζωγράφισαν άγνωστοι τη νέα παιδική χαρά στο πάρκο του Ξαρχάκου, στην πλατεία ΧΑΝΘ, πριν ο δήμος Θεσσαλονίκης, την παραδώσει προς χρήση.

Τα άτομα έβαψαν με σπρέι ένα από τα καινούργια παιχνίδια, που τοποθετήθηκαν στο νέο περιφραγμένο χώρο - σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές.

Πρόκειται για μια από τις τέσσερις νέες παιδικές χαρές, κόστους 357.000 ευρώ συνολικά,  που υλοποίησε και παραδίδει στο κοινό η δημοτική αρχή.

«Έχουμε γκράφιτι πάνω στα παιχνίδια της παιδικής χαράς. Δεν έχουμε βρει ακόμα τρόπο πώς θα προστατέψουμε τους χώρους, εκτός από το να καθαρίζουμε. Μόνο εάν αναπτυχθεί μια άλλη κοινωνική συνείδηση, στους διάφορους επαναστατημένους, οι οποίοι λερώνουν τοίχους και βγάζουν τα απωθημένα τους και κάνουν ότι θέλουν. Δεν είναι πρόβλημα μόνο στη Θεσσαλονίκη, είναι και σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, όπως να γίνεται επάλειψη στις επιφάνειες με υλικό αντιγκράφιτι.

«Το αντιμετωπίζουμε σε όλες τις παρεμβάσεις που κάνουμε. Αυτά είναι βρομιές, είναι μια κατάσταση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον δήμο και γενικά επιπρόσθετα προβλήματα για τον καθαρισμό της, καθώς πρέπει να δώσουμε χρήματα για να τα καθαρίσουμε», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Οι άλλες τρεις παιδικές χαρές βρίσκονται στην Καππαδοκίας, στη Γιαννιτσών και στη Βοσπόρου. Εκτός από την ανάπλαση των νέων χώρων, οι παιδικές χαρές, έχουν πιστοποιηθεί, όπως προβλέπεται από το νόμο.