Skip to main content

Γκράφιτι για τη δωρεά οργάνων κοσμεί πλέον το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»

Το όμορφο καλλιτέχνημα, όπως εξήγησαν οι δημιουργοί του, απεικονίζει δύο πρόσωπα όπου το ένα φεύγει από τη ζωή, χαρίζοντας ζωή στο άλλο.

Παρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το μεγάλο γκράφιτι, που συμβολίζει την αλληλεγγύη της δωρεάς οργάνων, το οποίο καλύπτει την όψη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ προς την οδό Αγίου Δημητρίου.

Το όμορφο καλλιτέχνημα, όπως εξήγησαν οι δημιουργοί του,  απεικονίζει δύο πρόσωπα όπου το ένα φεύγει από τη ζωή, χαρίζοντας ζωή στο άλλο.

Η τοιχογραφία αποτέλεσε μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε από τους καλλιτέχνες APSET και Same84 και υλοποιήθηκε από την ομάδα UrbanAct.

Πρόκειται για μία δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση οργάνων και ιστών, που μπορεί να χαρίσει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και που περιμένουν για χρόνια σε τραγικές λίστες για μεταμόσχευση.

"Ζήσε δύο φορές" είναι το σύνθημα του έργου και ελπίζουμε να πετύχει το σκοπό του και να μεταδώσει το μήνυμα στην κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, ενώ από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, τόνισε πως "είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία με το Σύλλογο Νεφροπαθών και θα στηρίξουμε με χαρά όποια άλλη δράση μας προτείνει".