Skip to main content

Γκος: Να μείνω στον ΠΑΟΚ, μπορούμε να νικήσουμε και τον Ολυμπιακό

Ο Αμερικανός γκαρντ του «Δικεφάλου» δήλωσε χαρακτηριστικά πως στόχος του είναι να τον θυμούνται οι «ασπρόμαυροι» για χρόνια

Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν εξέφρασε με δηλώσεις του, ο Φιλ Γκος υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να τον θυμούνται οι «ασπρόμαυροι» για χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ του «Δικεφάλου»:

Για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, κάθε νίκη που έρχεται, έχει αξία. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας κοντά στο Λαύριο και πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό».

Για τα κλειδιά της νίκης: «Το κλειδί ήταν η άμυνα. Παίξαμε πολύ καλή ατομική άμυνα απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Περιορίσαμε τα ριμπάουντ, έπαιξε ρόλο ότι δεν σούταραν καθόλου καλά από την περιφέρεια και κάναμε τη δουλειά».

Για τις απουσίες των Κόνιαρη και Τζόουνς: «Αυτό δείχνει ότι παίξαμε με καρδιά. Όποια ομάδα αγωνίζεται με καρδιά μπορεί να πάρει σημαντικές νίκες. Είμαστε σκληροί πνευματικά και παρά την απώλεια δύο σημαντικών παικτών, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την ψυχολογία της ομάδα ενόψει Λαυρίου: «Η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη. Παίζουμε πολύ καλά στο πιο σημαντικό σημείο της χρονιάς. Ξέρουμε ότι το Λαύριο είναι πολύ καλή ομάδα και μας έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα στον πρώτο αγώνα. Σίγουρα ψάχνουμε και για μια εκδίκηση».

Για το αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν: «Είναι μια ερώτηση που μου γίνεται συχνά. Φυσικά και θέλω να μείνω! Αγαπώ το κλαμπ! Αυτό που με νοιάζει είναι να με θυμούνται στον ΠΑΟΚ, να δώσω το στίγμα μου είτε μείνω ένα χρόνο είτε πέντε!».

Για το αν η εξαιρετική εικόνα του «Δικεφάλου» στα τελευταία παιχνίδια έχει αλλάξει τους στόχους: «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των play off. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το σερί, έχουμε όμως ακόμα τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα, ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό, εάν παίξουμε καλά, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο τέλος να πούμε ότι όλα τα κάναμε καλά».

Για τη νέα διακοπή στο πρωτάθλημα μετά τον αγώνα με το Λαύριο: «Αν θέλετε την άποψή μου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει διακοπή, ειδικά τόσο μεγάλη σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος. Δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται το πρωτάθλημα από τους αγώνες που δίνουν στην Euroleague ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα νωρίτερα ή να είχε βρεθεί νια αλλά λύση. Δεν συμφωνώ με τη διακοπή αυτή, αλλά υπάρχουν και καλά και κακά πράγματα. Από τη μια θα χάσουμε το ρυθμό μας, ενώ από την άλλη θα επιστρέψουν οι τραυματίες και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε».