Skip to main content

Γκόρτσος: Οι ελληνικές τράπεζες να γίνουν ξανά μοχλός ανάπτυξης

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), επανέλαβε ότι το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν η αιτία της ελληνικής κρίσης.

Την ευχή του το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να αποτελέσει μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), καθηγητής, Χρήστος Γκόρτσος.

«Εύχομαι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο - όπως πάγια πρεσβεύω και έχω τεκμηριωμένα διατυπώσει εγγράφως - δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά υπέστη (μεταξύ πολλών άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας) τις αρνητικές συνέπειές της, να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Γκόρτσος.

Παράλληλα, ευχήθηκε στη διάδοχό του, καθηγήτρια, Χαρούλα Απαλαγάκη, «να έχει μια λαμπρή πορεία στη νέα της θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων μου και συνεχίζοντας το δικό της ήδη καταξιωμένο έργο».

Η ανάληψη των καθηκόντων της κας Απαλαγάκη στην ΕΕΤ θα γίνει επισήμως την 1η Μαρτίου.