Skip to main content

Γκολάρα Βιεϊρίνια και φύγαμε για (ημι) τελικό

Ενας ΠΑΟΚ ατσάλινος, δυναμικός και...μάγκας, απέσπασε 1-1 με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, χάρη στο υπέροχο γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Μοντεστό στο 45΄, αλλά
Το σίκουελ της ταινίας “Men in black” διαδραματίστηκε στον Πειραιά... Μόνο που εν προκειμένω, οι πρωταγωνιστές δεν ήταν απλώς (ελληνιστί) “οι άνδρες με τα μαύρα”, αλλά “οι μάγκες με τα μαύρα”. Η συμμορία των “11” ξαναχτύπησε και με μπροστάρηδες τον απροσπέλαστο Πάμπλο Κοντρέρας, τον ηρωικό Πάμπλο Γκαρσία, τον βιρτουόζο της μπάλας Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον μαφιόζο Μπρούνο Τσιρίλο, πήρε μία παλικαρίσια ισοπαλία, που του δίνει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η Τούμπα θα είναι ανοιχτός για το μεγαλύτερο -μέχρι- το επόμενο παιχνίδι της ομάδας στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εκτός του Ολυμπιακού, και τη διαιτησία του Τριτσώνη, που έδειχνε επιλετικά κίτρινες κάρτες, αγνόησε τα εκτός φάσης χτυπήματα των Μέλμπεργκ και Πάντελιτς σε Φωτάκη και Κοντρέρας, αντίστοιχα, ενώ απέβαλε με ευκολία τον Χάβο.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι έχει βρει τον μπούσουλα να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο... εξοχικό. Ο Δικέφαλος κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, αν και η απώλεια του Βιτόλο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, προσπάθησε να απειλήσει με Σαλπιγγίδη και Φωτάκη, έφτασε κοντά στο γκολ, για την ακρίβεια στο... δοκάρι, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 25΄, και ήταν έξοχος αμυντικά, με τον καλύτερο αμυντικό που έχει περάσει την τελευταία δεκαετία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, τον Πάμλο Κοντρέρας, να κάνει... χαβαλέ και τους Τσιρίλο και Σνάουτσνερ να είναι εξαιρετικοί. Μοναδική παραφωνία ο ανέτοιμος Λίνο, που ήταν κακός αμυντικά και ανύπαρκτος επιθετικά. Ο Ολυμπιακός μέχρι το 45΄ είχε να επιδείξει το δοκάρι του Μοντεστό, όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Γάλλος, με κεφαλιά τούτη τη φορά -και με τη συνδρομή του Τσουκαλά- άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για ένα τέταρτο και τον Ολυμπιακό να πατά καλύτερα ως το 75΄. Η είσοδος του Μούσλι αντί του επιεικώς μέτριου, στο δεύτερο ημίχρονο, Ιβιτς ανέβασε τον Δικέφαλο που έψαχνε το γκολ-μισή πρόκριση. Η οξυδέρκεια του Τσιρίλο και η κλάση του Βιεϊρίνια μίλησαν στο 84΄ και με ένα γκολ- ποίημα, ο Ιβηρας παικταράς διέταξε... σιωπή στο “Γ. Καραϊσκάκης”, δίνοντας στον ΠΑΟΚ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Τα δύο δοκάρια του Ολυμπιακού, με Ζαϊρί και Τοροσίδη, πιστοποίησαν τη ρήση ότι “η τύχη βοηθάει τους δυνατούς”¨και ο Δικέφαλος πήρε πανάξια ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα.

Αν ο ΠΑΟΚ έχει τους “τρεις σωματοφύλακές του”, ήτοι τους δύο Πάμπλο και τον Αντελίνο, σε ανάλογη ημέρα στη ρεβάνς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αν, μάλιστα, έχει και τον κόσμο του, το πρώτο πάρτι πρόκρισης, γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα, θα έχει τουλάχιστον 30.000 καλεσμένους.