Skip to main content

Γκολ και φύγαμε για ομίλους

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κάρλος Ρουίζ, που ήρθε από τον πάγκο, ο Άρης νίκησε 1-0 την Αούστρια Βιέννης στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που έψαχνε ενόψει της ρεβάνς
Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κάρλος Ρουίζ, που ήρθε από τον πάγκο, ο Άρης νίκησε 1-0 την Αούστρια Βιέννης στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που έψαχνε ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία στις 26 Αυγούστου. Οι παίκτες του Κούπερ παρουσίασαν δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση. Ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σηφάκη να τον κρατάει ζωντανό με τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, και ένα καλό στην επανάληψη όταν έβγαλε περισσότερη ενέργεια, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκε με το γκολ του Ρουίζ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Γκολ που δίνει στον Άρη μικρό προβάδισμα για την είσοδο στους ομίλους τους Europa League.

Μία έκπληξη επεφύλασσε ο Κούπερ στο αρχικό σχήμα. Ο αργεντίνος προτίμησε τελικά τον Τσεσνάουσκις για την αριστερή πτέρυγα, περνώντας τον Τόχα δίπλα στο Ναφτί, αντί του Πρίττα. Ο λιθουανός απείλησε στο πρώτο λεπτό, αλλά η φάση αυτή ήταν η μοναδική που καταγράφηκε για λογαριασμό του Άρη στο πρώτο ημίχρονο.

Λαμπάδα στον Σηφάκη

Οι κίτρινοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι συγκριτικά με το ματς κόντρα στη Γιαγκελόνια, αλλά κατώτεροι των προσδοκιών, μην καταφέρνοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Επιθετικά ήταν ακίνδυνοι, με τους Χαβίτο και Τσεσνάουσκις να μην δημιουργούν ρήγματα από τα άκρα, ενώ και οι Τόχα, Ναφτί έχασαν την μάχη του κέντρου από τους Μπαουμγκάρτλινγκερ και Χλίνκα.

Οι αυστριακοί από την πλευρά τους εκμεταλλεύονταν τα αμυντικά κενά, ειδικά από αριστερή πλευρά, που Οριόλ και Μίτσελ δεν είχαν την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Συνολικά δημιούργησαν τέσσερις καλές ευκαιρίες (οι δύο από θέση τετ α τετ), αλλά ο Σηφάκης ήταν εξαιρετικός και με τις επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Δυναμική επιστροφή για Αρη

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και βελτιώθηκε σε ότι αφορά το δημιουργικό τομέα, αλλά τα αμυντικά προβλήματα παρέμειναν. Τόσο ο Μίτσελ (48΄), όσο κι ο Τσέζαρεκ (55΄) σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ η Αούστρια αστόχησε σε άλλο ένα τετ α τετ με τον Χουν (στο 54΄).

Η είσοδος του Ρουίζ (αναγκαστική αλλαγή του Τσέζαρεκ) έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του Κούπερ, με τον επιθετικό από την Γουατεμέλα να δημιουργεί προβλήματα στην αυστριακή άμυνα σε δύο περιπτώσεις και τον Κόκε να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 70΄.

Λύτρωση με Ρουίζ

Ο Άρης είχε μεταφέρει πια το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και προς την περιοχή του Λίντντερ και στα τελευταία λεπτά ενέτεινε τις προσπάθειές του για ένα γκολ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η λευκή ισοπαλία θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Ρουίζ, που δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, βρήκε στις καθυστερήσεις τον τρόπο να νικήσει τον Λίντνερ και χάρισε στους Θεσσαλονικείς μία σημαντική νίκη, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, ενόψει της ρεβάνς.