Skip to main content

Γκιουλέκας: Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκπέμπει SOS!

Ο βουλευτής επισκέφθηκε το νοσοκομείο και τόνισε ότι δεν λειτουργούν δύο ολόκληρες πτέρυγες ενώ ολοκαίνουρια χειρουργεία παραμένουν κλειστά.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με κλιμάκιο του Τομέα του προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκπέμπει SOS! Τώρα ήλθε και το τελευταίο χτύπημα. Η κυβέρνηση διέγραψε 135 εκατομμύρια χρέος προς το Νοσοκομείο. Μόλις πρόσφατα ο ΕΟΠΠΥ ανακοίνωσε ότι με μία απόφασή του διαγράφει όλα τα χρέη του προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου» δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Γκιουλέκας.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν δύο ολόκληρες πτέρυγες, ολοκαίνουρια χειρουργεία παραμένουν κλειστά γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει και πως 8 από τις 20 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι εκτός λειτουργίας.

«Σήμερα, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου προσπαθεί να λειτουργήσει χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για να θέσει όλες τις μονάδες του σε λειτουργία και, φυσικά, υποστελεχωμένο γιατί λείπουν περίπου 300 εργαζόμενοι από οργανικές θέσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κόψει και πάλι κορδέλες. Εγκαινιάζει μία νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσει αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Παράλληλα, ετοιμάζεται να ξανανοίξει το παλαιό νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων στην Θεσσαλονίκη, το οποίο έκλεισε πριν μερικά χρόνια» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση διερωτήθηκε αν οι κ.κ. Ξάνθος και Πολάκης βλέπουν ότι τα πράγματα στην Βόρειο Ελλάδα στον Τομέα της Υγείας πάνε καλά»
 
Νωρίτερα, το κλιμάκιο του Τομέα με επικεφαλής τον Κ.Γκιουλέκα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν ενημέρωση για την εγκληματικότητα στην πόλη αλλά και για τις αλλαγές που θα γίνουν με την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην πόλη της Θεσσαλονίκης.