Skip to main content

Γκιουλέκας: Ο λαός στενάζει από την αβάσταχτη φορολογία

Η κυβέρνηση Τσίπρα δύο χρόνια μας έχει βουλιάξει, αυτό που λέμε είναι φτάνει πια, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχω κουραστεί να ακούω ότι για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από τον κ. Τσίπρα [...] οι εταίροι είναι άδικοι και σκληροί, αλλά το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα» σημείωσε για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο Fm, ο κ. Γκιουλέκας σχολίασε την αύξηση φόρων σε καύσιμα, τηλεφωνία και είδη καπνού, λέγοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα δύο χρόνια μας έχει βουλιάξει, ο λαός στενάζει από την αβάσταχτη φορολογία, αυτό που λέμε είναι φτάνει πια».

Σχετικά με τις «επιθέσεις» που δέχεται ο Κ. Μητσοτάκης από την κυβέρνηση, σχολίασε: «Μετά την απόρριψη της πρότασης της ΝΔ για στήριξη αλά κάρτ, η κυβέρνηση άλλαξε ρητορική και τώρα κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ως υπηρέτη των δανειστών».

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορέσει η ΝΔ να αλλάξει μείγμα πολιτικής, όταν οι δανειστές σκληραίνουν καθημερινά τη στάση τους, απάντησε: «Ήταν οι ίδιοι δανειστές και το 2014 και ήμασταν εμείς η κυβέρνηση που κατεβάσαμε τον ΦΠΑ στο 13%, μειώσαμε 30% τον φόρο αλληλεγγύης [...]. Ήρθε ο κ. Τσίπρας με φοροκαταιγίδα, έφερε νέο μνημόνιο». «Τελικά αυτό που μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσίπρας είναι ότι υπογράφει τα πάντα, ό,τι του δίνουν» κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας, επαναλαμβάνοντας ότι τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν από αλλού, αφού «οι πολίτες δεν έχουν άλλο περιθώριο να πληρώσουν φόρους».

Αναφερθείς στα μηνύματα που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση από τον κόσμο, υποστήριξε ότι οι πολίτες «δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση και συμπορεύονται με τη ΝΔ, γιατί θεωρούν πως έχει καταθέσει μια εναλλακτική και εφικτή πρόταση».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια με αιχμή τη δικαστική απόφαση για τους οκτώ στρατιωτικούς, ο κ. Γκιουλέκας σχολίασε: «Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, πρέπει να στέλνει το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ισχύος [...], να δηλώνει έτοιμη να προασπιστεί την εθνική και την εδαφική της ακεραιότητα». Ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κάλεσε την Τουρκία να κατανοήσει πως σε αντίθεση με διάφορες άλλες γειτονικές χώρες, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη.