Skip to main content

Γκιουλέκας κατά Σημίτη και υπέρ επανεκλογής Παυλόπουλου

Τι δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού και για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δριμεία επίθεση στον Κώστα Σημίτη, αλλά και θέση υπέρ της επανεκλογής του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, λαμβάνει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

Σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ, στον 102 FM, «Στον Δρόμο», και στον Βασίλη Πεκλάρη, ο κ. Γκιουλέκας, απαντώντας για το άρθρο του κ. Κώστα Σημίτη, που προκάλεσε αντιδράσεις επισήμανε ότι όντως δημιούργησε ρήγματα στο κλίμα εθνικής συναίνεσης.

«Κινδυνεύουμε να διαλύσουμε ένα κλίμα ενότητας, σ' αυτά τουλάχιστον τα θέματα, τα εθνικά. Σε κάθε περίπτωση θα θύμιζα στον κ. Σημίτη, το κοινό ανακοινωθέν, που υπογράφηκε στη Μαδρίτη, με τον τότε Τούρκο πρόεδρο, Τουργκούτ Οζάλ. Είναι ένα ανακοινωθέν για το οποίο δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς τόσο υπερήφανος, διότι είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίστηκαν ζωτικά συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Αναφορικά με το πρόσωπο που θα μπορούσε να προταθεί για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο βουλευτής τόνισε: «Σ' αυτή την περίοδο, με τόσα ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα θεωρώ ότι θα ήταν ωφέλιμο για τη χώρα τη θέση αυτή να την καταλάβει με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, ένα πρόσωπο πολιτικό, που να έχει χειριστεί πολιτικές υποθέσεις. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είναι μια προσωπικότητα που να ενώνει, να έχει την εμπειρία του χειρισμού σημαντικών υποθέσεων και να είναι μια προσωπικότητα που να έχει χειριστεί με επιτυχία τέτοιες υποθέσεις. Το θέμα είναι πόσο αποτελεσματικός είναι και τι αποτελέσματα είχε. Διότι υπήρξαν και πρόσωπα, που χειρίστηκαν σημαντικά θέματα και μάλλον θα πρέπει αύριο μεθαύριο να προβληματίζονται πως θα τους αντιμετωπίσει η Ιστορία και τι θα γράψει γι' αυτούς. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχει ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πολύ πιθανόν θα μπορούσε να είναι και πάλι Πρόεδρος. Ένας Πρόεδρος που στις κρίσιμες περιστάσεις όχι μόνον στεκόταν στο ύψος που απαιτούσαν οι καιροί, αλλά έδωσε εκείνες τις απαντήσεις, που ο κάθε Έλληνας που τον άκουσε ένιωσε υπερήφανος γιατί εκπροσωπείται από έναν τέτοιο Πρόεδρο».