Skip to main content

Γκιουλέκας για Αναπτυξιακό: Τα οκτώ «επιτεύγματα» για τη Β. Ελλάδα

Ανάμεσα στα «επιτεύγματα ο βουλευτής αναφέρει την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Κομματική φιέστα» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει σε δήλωσή του το 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Ο ίδιος αναφέρει πως οι κυβερνώντες βρήκαν ευκαιρία να μιλήσουν για την ανάπτυξη που «δεν βλέπει κανείς πλην των ιδίων» και παραθέτει οκτώ «επιτεύγματα» της κυβέρνησης που εμποδίζουν την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. 

Μεταξύ αυτών είναι η υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό και η ανομία στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκιουλέκα:

«Έληξε το 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που -όπως αναμενόταν- δεν ήταν τίποτε άλλο από μία κομματική φιέστα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κυβερνώντες βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία να έλθουν στη Θεσσαλονίκη και -κρυπτόμενοι πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ- να μιλήσουν για την ανάπτυξη που δεν βλέπει κανείς πλην των ιδίων. Την ώρα βέβαια που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυε το «μεγαλόπνοο όραμά» του για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλονικείς παρέμεναν για ημέρες χωρίς σταγόνα νερό στα σπίτια τους.

Η Κυβέρνηση αυτή έχει ακυρώσει όλες τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου. Το μόνο "έργο" που αφήνει η Κυβέρνηση είναι η ίδρυση ενός πρωθυπουργικού γραφείου, που έχει ως στόχο την επικοινωνία, τις κομματικές φιέστες και την τακτοποίηση κομματικών φίλων. Κατά τα λοιπά, τα "επιτεύγματα" της Κυβέρνησης συνοψίζονται στα εξής:

-Κρατικοποίησε και υποβάθμισε τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να υφίστανται σε καθημερινή βάση απίστευτη ταλαιπωρία. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η τακτοποίηση ημετέρων στον κρατικό ΟΑΣΘ και η υπογραφή συμβάσεων με κομματικούς φίλους.

-Άφησαν να καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος στα οποία παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα, ενώ κλειστές παραμένουν πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

-Οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο δυναμικό.

-Η ανομία και η βία εντείνεται στους πανεπιστημιακούς χώρους. Τόσο στο Α.Π.Θ. όσο και στο ΠΑΜΑΚ καταγράφονται σε καθημερινή βάση επιθέσεις, βανδαλισμοί και προπηλακισμοί φοιτητών και καθηγητών

-Χιλιάδες επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ή μεταπηδούν σε γειτονικές χώρες.

-Η ανεργία -ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη- παραμένει σε τραγικά υψηλά επίπεδα.

-Η Εγνατία οδός γίνεται αδιάβατη με τους δεκάδες νέους σταθμούς διοδίων, που εγκαθιστά η σημερινή Κυβέρνηση.

-Οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν μετ' εμποδίων με αποτέλεσμα το τίμημα να μειώνεται για το ελληνικό Δημόσιο. Πούλησαν το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έναντι 232 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν την επιχειρούμενη από την προηγούμενη Κυβέρνηση παραχώρηση του 51% έναντι 419 εκατομμυρίων ευρώ. Πούλησαν τον Ο.Σ.Ε. για 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ως αντιπολίτευση φώναζαν για την πώλησή του έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ! Και σε αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται πλήρως η υποκρισία της σημερινής Κυβέρνησης.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η «ανάπτυξη», όπως την εννοούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για όλα τα παραπάνω δεν ακούστηκε τίποτε στο κατ' ευφημισμόν αναπτυξιακό συνέδριο. Ούτε καν μία δημόσια συγγνώμη προς τους βορειοελλαδίτες για την ολιγωρία, τα ψέματα και την αδιαφορία που γνωρίζει η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια!».