Skip to main content

Γκιουλέκας: Απολύσεις και ξεπούλημα... οι λύσεις Μπουτάρη

Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας για το μέλλον των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

«Σε μία περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, την ώρα που η κυβέρνηση που στήριξε την διοίκηση Μπουτάρη επιβάλλει ισοπεδωτικά μέτρα στον ελληνικό λαό, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία 30 συμπολίτες μας» τονίζει ο κ. Γκιουλέκας. Σημειώνεται ότι βάσει του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΔΕΠΘΕ, αναμένεται η απόλυση ή μετάταξη περίπου 30 εργαζομένων, αφού ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός που προτείνεται στη σχετική μελέτη δεν υπερβαίνει τα 120 άτομα.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι φόβοι για νέες απολύσεις εργαζομένων. «Το “σωτήριο” σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΠΘΕ αποτελεί την οικονομική καταδίκη για μια ομάδα εργαζομένων που θα κληθούν να θυσιαστούν ως περιττοί ή… κατωτέρων ικανοτήτων για να περισταλούν οι δαπάνες των ραδιοτηλεοπτικών δημοτικών μέσων. Και ενώ συνεχίζεται το πογκρόμ των απολύσεων, με την επίκληση οικονομικών λόγων, ταυτόχρονα προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι του Δημάρχου και των συνεργατών του διάφορα άτομα, που αμείβονται αδρά, ενώ παρακάμπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον Δήμο, που διαθέτουν τη σχετική εμπειρία και γνώση, και ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες η σύνταξη του νέου οργανογράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, έναντι φυσικά της αδράς αμοιβής των 120.000 ευρώ» σημειώνει.

Ο κ. Γκιουλέκας στέλνει μήνυμα προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «όσο θίγονται τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης, του Δήμου και των εργαζομένων, η Δημοτική Παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα βρίσκεται απέναντί σας».