Skip to main content

Γκιουλέκας: Αυτονόητο το δικαίωμα των Ελλήνων να σηκώνουν τη σημαία

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει να συνεννοείται πρωτίστως στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτονόητο χαρακτηρίζει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να σηκώνουν τα εθνικά σύμβολα της χώρας σε όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας ο βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο κ. Γκιουλέκας επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να μάθει να συνεννοείται πρωτίστως στο εσωτερικό» και συμπληρώνει πως «Θεωρώ ότι σε τέτοια μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά θέματά μας, πρέπει να υπάρχει σε επίπεδο κορυφής συζήτηση, συνεννόηση, ενημέρωση. Είναι αυτονόητο καθήκον του εκάστοτε πρωθυπουργού να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς τουλάχιστον για τους χειρισμούς σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα».

Μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας επανέφερε, με δηλώσεις του στο Epsilon TV, το ζήτημα σύστασης ενός μόνιμου συμβουλίου που να ασχολείται με θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής, το οποίο θα είχε να προσθέσει πάρα πολλά, ειδικά σε τέτοια θέματα διαχείρισης κρίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει το μήνυμα ότι δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση στο Αιγαίο και ότι, σε κάθε περίπτωση, έχει την δυνατότητα, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να προασπίσει σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματά της», ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε:

«Σαφώς, εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με την έπαρση σημαίας, όμως, οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να σηκώσει το εθνικό σύμβολό μας».

Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα, σχολίασε: «Οφείλουμε να μην χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, όμως, από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπουμε έντονα ένα έλλειμα ενημέρωσης και συντονισμού. Για την υπερπτήση του τουρκικού ελικοπτέρου στην Ρω, για το ζήτημα της σημαίας δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη. Από την κυβέρνηση υπάρχει μία πληροφόρηση "πλημελλής"».

«Όλα αυτά είναι κρίκοι σε μία αλυσίδα προκλήσεων της τουρκικής πλευράς που, ουσιαστικά, έχουν ξεκινήσει μετά το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα, για το οποίο ο κ.Τσίπρας θριαμβολογούσε και ο κ.Κοτζιάς μάλωνε την αντιπολίτευση. Διαφωνώ ότι πρέπει να ακολουθούμε την Τουρκία σε επίπεδο δηλώσεων με τον τρόπο που το κάνουμε», συμπλήρωσε ο γαλάζιος βουλευτής.

«Η Ελλάδα θα επιλέξει με ποιον τρόπο θα απαντήσει και όχι με τον τρόπο που θέλει η Άγκυρα», κατέληξε.