Skip to main content

Γκάζι: Διακίνηση μεταναστών, ναρκωτικά, όπλα - Το «βαρύ» παρελθόν του 33χρονου συνεργού του πιστολέρο

Το 2015 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή είναι ο 33χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη για τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς του συμπατριώτη του σε βάρος τριών νεαρών από την Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι.

Ο 33χρονος που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης του τζιπ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες, με οδηγό τον καταζητούμενο για τους πυροβολισμούς, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση.

Το βαρύ παρελθόν του 33χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση μεταναστών αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το protothema, ο συλληφθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2008 για διακίνηση μεταναστών και δύο χρόνια αργότερα, το 2010, το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών. Επίσης, το 2012 σε υπόθεση που είχε χειριστεί το Α.Τ. Χαλανδρίου, κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Επιπλέον, το 2015 σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Ο κατηγορούμενος ως συνεργός, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί.

«Εγώ ένα χαστούκι έριξα, δεν περίμενα να πυροβολήσει»

Ο άνδρας, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά. Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περίμενε ότι ο έτερος άνδρας θα πυροβολούσε. «Ένας καβγάς ήταν και έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το πρωί εντοπίστηκε και το σκουρόχρωμο τζιπ των δραστών, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) για αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έχουν αναγνωριστεί και φέρεται να εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για Αλβανούς που είναι γνωστοί ως μπράβοι στο Γκάζι.

Ο «επαγγελματικός» τρόπος δράσης του πιστολέρο αποτύπωνεται, εξάλλου, και στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.

Πηγή: protothema