Skip to main content

Γκαρσία: Να δείξω ότι είμαι έτοιμος να φορέσω τη φανέλα του Άρη

Ο Αργεντίνος μέσος των κιτρινόμαυρων δήλωσε χαρακτηριστικά πως γνωρίζει καλά τι σημαίνει Άρης και είναι έτοιμος να βοηθήσει τον σύλλογο

Τις πρώτες του δηλώσεις όντας και πάλι ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε ο Πίτου Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργεντίνος μέσος:

«Δεν έχω να πω πολλά. Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας σε εμένα και σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Ξέρω τι σημαίνει Αρης, μετά από τόσα χρόνια και πόσο βαριά είναι η φανέλα του και θέλω να δείξω ότι είμαι έτοιμος να φορέσω αυτή τη φανέλα. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας, όσο υψηλοί κι αν είναι»

Για την πρώτη του θητεία στον Άρη και το τι πήγε τότε στραβά είπε: «Την προηγούμενη φορά που ήρθα στον Αρη ήταν δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Είχα έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και είχα έρθει τελευταία στιγμή, τελευταία μέρα, χωρίς να κάνω προετοιμασία και χωρίς προπονήσεις. Τώρα είμαι σε τελείως διαφορετική κατάσταση στην καριέρα μου και επαγγελματικά από πλευράς εμπειριών. Γι αυτό είμαι εδώ, γιατί είμαι σίγουρος ότι θέλω να δείξω στην δεύτερη αυτή ευκαιρία ότι δεν ήμουν εκείνος που ήμουν τότε και μπορώ να βοηθήσω».

Για το τι τον έπεισε αυτή την φορά είπε: «Είμαι δέκα χρόνια στην Ελλάδα. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Άρης, είτε παίζει στην Α’ είτε στη Β’ εθνική. Όπου και να παίζει ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα. Μακάρι να μπορέσουμε να ανέβουμε όλοι μαζί γιατί όλοι ξέρουν ότι ο Αρης είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα και μπορεί να κάνει την διαφορά στην κατηγορία».

Για την μετακίνηση του στην Κορέα: «Ήτα σπουδαία εμπειρία Στην Κορέα ήταν δύσκολη η ζωή, ποδοσφαιρικά ήταν όλα τέλεια. Η  προσωπική, καθημερινή ζωή ήταν πολύ δύσκολη. Μια πολύ ωραία χώρα, οι πληρωμές, η πόλη ήταν όλα τέλεια, δεν μας έλειπε τίποτα αλλά η απουσία από την οικογένεια μου ήταν αυτό που έκανε δύσκολα τα πράγματα. Όπως και να έχει όμως αυτή η εμπειρία είναι πολύ μεγάλη και σημαντική για εμένα και μου έκανε πολύ καλό ποδοσφαιρικά και ένα σημαντικό βήμα και μου έμαθε πολλά στη ζωή».

Για το ότι θα βρει τον Νίκο Αναστόπουλο στον Αρη και για το ποιες θέσεις μπορεί να αγωνιστεί: «Ξέρω τον προπονητή και πως δουλεύει η ομάδα, έχει μεγάλη σημασία για μένα. Είμαι σε καλή κατάσταση. Περιμένω να προπονηθώ, σίγουρα θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να μπω στην ομάδα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που θα τα κάνουν όλα πιο εύκολα. Τα τελευταία χρόνια μου, τα καλύτερα στην Ελλάδα με τον Ατρόμητο, έμαθα να αγωνίζομαι και σαν δεύτερο αμυντικό χαφ και μπορώ πιστεύω να προσφέρω πολλά σε αυτή τη θέση με την εμπειρία μου».