Skip to main content

Γκάμπριελ: Ο Σουλτς αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τόνισε ότι ο Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί από ό,τι ο ίδιος.

Tον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πρότεινε ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ως αντίπαλο της νυν καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, ανακοινώνοντας, παράλληλα, πως δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

«Αν ήμουν υποψήφιος, θα αποτύγχανα και μαζί μ' εμένα και το SPD», δήλωσε στο περιοδικό Stern ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντικαγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σήμερα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί. καγκελάριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των στελεχών του SPD, στην οποία ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξήγησε πως ο κόσμος τον συνδέει με τον μεγάλο συνασπισμό (χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών) και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει κάτι τέτοιο.