Skip to main content

Γκάμπριελ: Υποστηρικτές του Ερντογάν απειλούν τη σύζυγό μου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι άφησαν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του, ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Για προσωπικές απειλές υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της συζύγου του, Άνκε, έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Όπως, σύμφωνα με την Bild, δήλωσε ο ίδιος ο κ. Γκάμπριελ χθες το βράδυ σε προεκλογική εκδήλωση στο Λούντβιχσχάφεν, το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι άφησαν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γκάμπριελ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς, για να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας! Πόσο καιρό βρίσκεστε στην πολιτική;».

Με τον τρόπο που το κάνει αυτό ο Ερντογάν, σχολίασε ο κ. Γκάμπριελ, «κάποιοι προφανώς παρακινούνται και επιχειρούν να ενοχλούν και να επιβαρύνουν την σύζυγό μου. Αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

«Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι σε προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.