Skip to main content

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για επενδύσεις

O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Αθήνα.

Να δοθεί στην Ελλάδα αρκετός δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην παιδεία, τις υποδομές και την έρευνα, ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν στο Βερολίνο, ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Αθήνα.

«Το 2016, το Eurogroup δεσμεύτηκε για την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους το 2018. Οι Έλληνες έχουν πετύχει απίστευτα πράγματα από τότε», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, σύμφωνα με το Reuters.

Σημείωσε δε πως είναι καιρός να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Γκάμπριελ επέκρινε τους χειρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Άφησε επίσης αιχμές για την επιμονή του κ. Σόιμπλε, ο οποίος επαναλαμβανόμενα έχει δηλώσει πως, εφόσον ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, η Αθήνα θα «ενθαρρυνόταν» να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις.