Skip to main content

Γκάλμπρεϊθ: Καταστροφική αποτυχία το πρόγραμμα του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ θα ήθελε οι Ευρωπαίοι να καλύψουν την δική τους πλευρά για να μπορέσει να αποχωρήσει, αλλά οι Ευρωπαίοι χρειάζονται το ΔΝΤ, ανέφερε ο καθηγητής

Για «θεμελιώδες χάσμα» μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων πιστωτών έκανε λόγο ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας σήμερα στο CNBC για το θέμα του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει ένα θεμελιώδες χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ, το οποίο σωστά σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, και των Ευρωπαίων πιστωτών που δεν επιθυμούν να επαναδιαπραγματευτούν το χρέος», δήλωσε ο καθηγητής στο διεθνές δίκτυο.

«Το ΔΝΤ θα ήθελε οι Ευρωπαίοι να καλύψουν την δική τους την πλευρά για να μπορέσει να αποχωρήσει, αλλά οι Ευρωπαίοι χρειάζονται το ΔΝΤ για να επιβάλλει το οικονομικό πρόγραμμα στους Έλληνες. Επιπλέον, το ΔΝΤ δεν προτίθεται με τίποτα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, πως το πρόγραμμά του είναι καταστροφική αποτυχία. Αντίθετα εξακολουθεί να λέει ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί με αρκετό ζήλο», ανέφερε.