Skip to main content

Γύρισμα από Μπουτάρη: Μου αρέσει πολύ η Νέα Παραλία

Ο δήμαρχος προχώρησε σε διευκρινίσεις μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση περί μη αναπτυξιακού χαρακτήρα στο έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με την χθεσινή τοποθέτησή του για τη Νέα Παραλία που προκάλεσε αντιδράσεις έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης

Ξεκαθάρισε ότι του αρέσει η Νέα Παραλία και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπε.

«Χθες στις ανακοινώσεις μου είπα κάποια πράγματα για τη Νέα Παραλία. Καταρχήν ελέχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Επιτροπή Παρακολούθησης ότι η Θεσσαλονίκη πήρε πολλά με τα 40 εκατ. ευρώ για τη Νέα Παραλία, να μην πάρει άλλα. Εγώ είπα ότι η παραλία, έτσι πως έχει γίνει, δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, έχει χαρακτήρα διασκέδασης, αλλά διαστρεβλώθηκαν αυτά που είπα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, η θέση του δήμου είναι ότι «πρέπει να έχουμε ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και να έχει αναπτυξιακές δράσεις».

«Θα είναι μαρίνες, θα είναι ελικόπτερα, θα είναι αερόστατα, θα είναι υποβρύχια, δεν ξέρω τι θα είναι. Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική μεσογειακή πόλη στον κόσμο που δεν έχει μια βάρκα ενώ έχει τόσο μεγάλο παράκτιο μέτωπο», υπογράμμισε.

«Δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα, ότι δεν μου αρέσει η παραλία. Μ΄ αρέσει και μου παρά αρέσει, αλλά θα μου άρεσε περισσότερο αν είχε και ένα άνοιγμα προς τη θάλασσα. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα τεράστιο στοιχείο πλούτου και δεν το προσεγγίζει. Δεν πρέπει να είναι μόνο για την βόλτα, πρέπει να γίνει πιο καθημερινότητά μας. Θα έρθει η παράκτια συγκοινωνία και θα δείτε τη διαφορά».