Skip to main content

Γήπεδο χωρίς… παιχνίδι!

Δημοτικά έργα, όπως γήπεδα μπάσκετ, λειτουργούν ως υπαίθριες αποθήκες για σκουπίδια! Οι νυν και υποψήφιοι αιρετοί κάνουν άλλο «παιχνίδι» και δεν διαμαρτύρονται τα χάλια των υποδομών που μας στοίχισαν.
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Καταχρεωμένοι δήμοι σ΄ όλη την Ελλάδα, με τραπεζικά δάνεια στο κεφάλι τους για να επιβιώσουν και να πληρώσουν τους εργαζόμενους, καταγγελίες για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος, περικοπές πόρων από κυβέρνηση και ΔΝΤ και μόνιμα παράπονα της ΚΕΔΚΕ ότι η κεντρική εξουσία παρακρατά δικά τους χρήματα! Μπορεί να είναι έτσι και χειρότερα, ειδικά αυτές τις εποχές που όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο ταυτόχρονα με το μεγεθυντικό φακό! Όμως, οι αιρετοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να διαμαρτυρηθούν για την «κακοποίηση» και κακοσυντήρηση δημοτικών έργων ή για το γεγονός ότι γίνονται έργα και υποδομές, εκεί όπου δεν χρειάζονται και κυρίως εκεί όπου κανείς δεν τα χρησιμοποιεί και δεν τα προσέχει!

Παραδείγματος χάρη στο Μονοπήγαδο Βασιλικών, στη θέα του γηπέδου μπάσκετ στο… πουθενά, αναρωτιέσαι γιατί τελικά κατασκευάστηκε, αφού δεν χρησιμοποιείται για άθληση – όπως και πολλά άλλα γήπεδα σε βουνά και λόγγους – αλλά ως υπαίθρια αποθήκη για στάρια, σανό και σάπια τρακτέρ! Παρά το γεγονός ότι κάθε Σαββατοκύριακο πηγαινοέρχομαι, από το συγκεκριμένο χωριό και χώρο… άθλησης, ούτε μια φορά είδα παιδιά ή ενήλικες να παίζουν στον περιορισμένο χώρο.  Κι αν ούτε τα σαββατοκύριακα τρέχουν παιδιά, είμαι σίγουρη ότι ούτε τις καθημερινές θα ακούγονται οι φωνές τους από τη χαρά του τρίποντου και του αγώνα.

Ελπίζω και εύχομαι, τώρα με τις εκλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι υποψήφιοι παντός είδους και κόμματος, να καταγράψουν στις περιοδείες τους, τα χάλια όλων των δημοτικών έργων, και να σκεφτούν σοβαρότερα στο μέλλον για το που θα πάνε τα χρήματα των δημοτών. Έχουν μια ευκαιρία – εκτός από ευθύνη - να τρέξουν έργα χρήσιμα και απαραίτητα στις τοπικές κοινωνίες που θα τα νιώσουν ως δικά τους για να τα προσέχουν και να τα προστατεύουν από τη κακή χρήση ορισμένων «έξυπνων» που τα μετέτρεψαν σε… χωράφια τους.