Skip to main content

Γιουβέντους: Αποκλεισμός ενός χρόνου στον Αντρέα Ανιέλι

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο την «Μεγάλη Κυρία» καθώς φέρεται να είχε σχέση παροχής εισιτηρίων στους ultras του κλαμπ

Δύο 24ωρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο την Γιουβέντους, καθώς φέρεται να είχε σχέση με σχέδιο παροχής εισιτηρίων στους «σκληροπυρηνικούς» φιλάθλους της προκειμένου να «αγοράσει» την ηρεμία στις εξέδρες.

Η Γιούβε τιμωρήθηκε με 300.000 ευρώ, ενώ η FIGC «μοίρασε» περαιτέρω πρόστιμα και προσωρινές απαγορεύσεις σε τέσσερα στελέχη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, Αντρέα Ανιέλι.

Οι «μπιανκονέρι» αρνήθηκαν κάθε κατηγορία και δήλωσαν πως θα καταθέσουν έφεση, υποστηρίζοντας πως πάντοτε βρίσκονται σε συνεργασία με τις αρχές για να εξασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και την τάξη μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Οι ερευνητές της υπόθεσης εξέτασαν εάν η διοίκηση έδινε εισιτήρια σε οπαδούς, γνωστούς ως «ultras» για να αποφευχθεί η βία ή τα ρατσιστικά συνθήματα στις εξέδρες, που θα μπορούσαν να επιφέρουν πρόστιμα ή αφαίρεση βαθμών.

«Δεν είναι μυστήριο ότι ολόκληρη η διοίκηση ήταν αποφασισμένη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους φανατικούς οπαδούς» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ιταλική ομοσπονδία.

Ο Αντρέα Ανιέλι, απόγονος της οικογένειας που κατέχει την αυτοκινητοβιομηχανία «Fiat Chrysler», δήλωσε ότι συναντήθηκε τον Μάιο με τους «ultras» για να βεβαιωθεί ότι δεν ένιωσαν ότι γίνονταν διακρίσεις και για να αποφύγει τα «προβλήματα δημόσιας τάξης».

Η επιτροπή της FIGC δήλωσε ότι ο Ανιέλι δεν ήταν ένοχος χωριστών κατηγοριών, δηλαδή ότι συναντήθηκε εν γνώσει του με ένα μέλος της ισχυρής ομάδας μαφιόζων «Ndrangheta» που συμμετείχε στην απάτη εισιτηρίων.

Ο Ανιέλι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συλλόγων (ECA), τιμωρήθηκε και με αναστολή της ιδιότητας του προέδρου της Γιουβέντους για έναν χρόνο και παράλληλα με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Τα άλλα τρία μέλη της διοίκησης έλαβαν το ίδιο πρόστιμο και τους απαγορεύτηκε να ασκούν τα καθήκοντά τους για διάστημα από 3 μήνες έως ένα έτος.