Skip to main content

Γιούνκερ: Ερωτεύτηκα την Ελλάδα - Δεν τη σεβάστηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι

Κάποιοι λένε ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα αλλά είναι μεγάλο έθνος και ερωτεύτηκα αυτό το έθνος, τόνισε κατά την τελετή αναγόρευσής του.

Τη μεγάλη του χαρά για την παρουσία του στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την τελετή αναγόρευσής του ως επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γιούνκερ εξήρε την ποιότητα της παιδείας που παρέχει το πανεπιστήμιο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να δώσω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, ειδικά στους φτωχούς της ελληνικής κοινωνίας γιατί αυτοί πληρώνουν το αντίτιμο της ευημερίας της προόδου και της ανάπτυξης στην οποία επανέρχεται η χώρα. Σε καμία άλλη χώρα δε θα ήταν αυτό δυνατό. Κινούμαστε προς το μέλλον και θα είναι καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν χρόνια».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη» είπε.

«Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Κάποιοι λένε ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα αλλά είναι μεγάλο έθνος και ερωτεύτηκα αυτό το έθνος», ανέφερε.

«Στη σταδιοδρομία μου σεβάστηκα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού αλλά δεν τη σεβάστηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι φίλος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Μαζί θα πετύχουμε», είπε στα ελληνικά.

Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μπουτάρης, Απόστολος Τζιτζικώστας, πήγαν μεταξύ πολλών άλλων να τον ασπαστούν μετά τη λήξη της τελετής.