Skip to main content

Γιούνκερ: Δεν θα δημιουργηθεί ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην Ευρώπη

Παρατήρησα, όχι χωρίς έκπληξη, πως αυτό θεωρείται από ορισμένους συναδέλφους εισαγωγή μιας νέας γραμμής διαχωρισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα μέσα στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρώπη «των πολλών ταχυτήτων» που θέλουν ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες μετά το Brexit, προς μεγάλη απογοήτευση των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, δεν έχει στόχο να δημιουργηθεί «ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

«Παρατήρησα, όχι χωρίς έκπληξη, πως αυτό θεωρείται από ορισμένους συναδέλφους εισαγωγή μιας νέας γραμμής διαχωρισμού, σαν ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Δεν είναι αυτή η πρόθεση», διαβεβαίωσε ο Γιούνκερ

Ο κ. Γιούνκερ έκανε την εκτίμηση ότι η Βρετανία θα επιστρέψει στο μέλλον στην ΕΕ. «Το Brexit δεν είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αντίθετο. Η επιλογή των Βρετανών δεν μου αρέσει, αλλά θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά», δήλωσε.