Skip to main content

Γιούνκερ: Δεν είναι ώρα να εξετάσουμε το ελληνικό χρέος

Οι ελληνικές προτάσεις είναι ένα θετικό μήνυμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πεπεισμένος για λύση ο πρόεδρος της Κομισιόν

Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση στη διαπραγμάτευση και θα υπάρχει συμφωνία αυτή την εβδομάδα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.

«Οι προτάσεις που ήρθαν με μικρή καθυστέρηση δείχνουν ότι υπάρχει πρόοδος, η οποία θα φανεί την Πέμπτη. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση αυτή την εβδομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ώρα για αυτό».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πρόταση του περιλαμβάνει την προσφορά προς την Ελλάδα συνολικά 35 δισ. ευρώ για επενδύσεις που θα γίνουν έως το 2022.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είπε πως «θέλησα να δώσω νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις και να εξασφαλίσω ότι όλοι οι ηγέτες ασπάζονται την ίδια γραμμή. Οι ελληνικές προτάσεις είναι ένα θετικό μήνυμα και θα εξεταστούν τις επόμενες ώρες».