Skip to main content

Πώς γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΘ ευχαρίστησαν τον κόσμο και τις χορωδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου

Με την παρουσία 600 και πλέον ατόμων όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια της χορωδίας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο Ραδιο Σίτυ, στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου, παιδιά και μεγάλοι, συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή που συμπεριλάμβανε θέατρο, μουσική και πολλές εκπλήξεις!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Νικόλαος Νίτσας καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε με την Παιδική Παράσταση «Όλιβερ Τουίστ». Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Η Μέλισσα» και των Ιατρών Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται, σε μία κατάμεστη αίθουσα, γεμάτη χαρούμενα πρόσωπα και παιδικά χαμόγελα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μοίρασε στα παιδιά πλούσια δώρα, μεταξύ αυτών το κλασσικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, «Στα Μυστικά του Βάλτου».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και το έργο της Χορωδίας του Ιατρικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΘ ευχαρίστησαν τον κόσμο και τις χορωδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου, κάνοντας ειδική αναφορά στη χορωδία του ΙΣΘ, η οποία «στα 10 χρόνια επιτυχημένης δράσης της έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις όπως τα Δημήτρια, διεθνή φεστιβάλ χορωδιών, πανελλήνια συνέδρια, χορωδιακές συναντήσεις, και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ειδική μνεία έγινε στον ιδρυτή της Χορωδίας κ. Μιχαήλ Ναούμ, ενώ τιμήθηκαν και οι Αφυπηρετούντες Γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την μακροχρόνια προσφορά τους στο λειτούργημα της ιατρικής.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραστάσεις από τη Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης", από τη Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουλιανής και από τη Χορωδία Διδυμοτειχιτών Θεσσαλονίκης «Το κάστρο», για να παραλάβει τη σκυτάλη η τιμώμενη χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χρυσοχόου και με τη συνοδεία της πιανίστριας Βιολέττας Ερμείδου, η χορωδία γιόρτασε τα 10 χρόνια της πραγματοποιώντας μια εκπληκτική παράσταση, εκτελώντας κομμάτια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι κ.α..