Skip to main content

Γιορτές με σκουπίδια στην Αθήνα;

Σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα ο δήμαρχος Αθηναίων.
Σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. Στο μεταξύ, λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, που ετοιμάζεται για τις γιορτές.

Όπως δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, εάν τα απορρίμματα παραμείνουν στους δρόμους, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της τακτοποίησης των συμβασιούχων.

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση για αδιαλλαξία έναντι του βασικού αιτήματος των απεργών να υπάρχει μοριοδότηση στη θέση του οικείου φορέα. Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι το αίτημα των απεργών υποστηρίζεται ομόφωνα από την ΚΕΔΚΕ και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής πλην της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του είχε καλέσει χθες τον δήμαρχο να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αρχίσει η αποκομιδή στην Αθήνα, καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του.