Skip to main content

Γιορτάστηκε η επέτειος του Κιλελέρ σήμερα στη Λάρισα

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξέφρασε την πρόθεση ώστε να συνεχιστεί η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική μέχρι την ανατροπή της

Με μία μαζική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμήθηκε αγωνιστικά από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η 107η επέτειος του Κιλελέρ, εκφράζοντας την πρόθεση των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους συμμάχους τους να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι να την ανατρέψουν.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Κώστα Τζέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τόνισε ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, θέλουν να δημιουργήσουν νέους τσιφλικάδες. Αυτή την πολιτική θα την πολεμήσουμε, είπε, δίνοντας υπόσχεση ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής και επίμονος.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι αυτή η συμμαχία πρέπει να δυναμώσει.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Αφού αναφέρθηκε στον αγώνα στα μπλόκα που κράτησε 25 μερόνυχτα, ξεκαθάρισε ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και ήδη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα διοργανώσει δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης για το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης ο Βάιος Βισβίκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, η Κατερίνα Πάσχου εκ μέρους της ΟΓΕ, η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων από το μπλόκο της Φλώρινας και ο Χρήστος Κάμτσης, μελος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το Μπλόκο της Πέλλας.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Δημήτρης Μόσχος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από τη Δυτική Μακεδονία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, οι βουλευτές του Κόμματος στη Θεσσαλία Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου, καθώς και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με κατάθεση στεφάνων στον τόπο της θυσίας, με ενός λεπτού σιγή και το «επέσατε θύματα» από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.