Skip to main content

Γιόλεφσκι: αναμένω από την Ελλάδα να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία

Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι εξέφρασε την πρόθεση της γείτονος να συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στη διαδικασία καθώς και να συζητήσει εντατικά, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην εκκρε
Την πρόθεση της ΠΓΔΜ να συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στη διαδικασία καθώς και να συζητήσει εντατικά, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, στον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, στη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στη Ν.Υόρκη.

Ο κ. Γιόλεφσκι, όπως δήλωσε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ανέφερε ακόμη στον κ. Νίμιτς ότι η ΠΓΔΜ « επιδιώκει μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία όμως θα διαφυλάττει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των Μακεδόνων πολιτών και η οποία θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και των ευρωατλαντικών αξιών».

Ο κ. Γιόλεφσκι ανέφερε ακόμη στον κ. Νίμιτς ότι η κυβέρνηση της χώρας του «αναμένει από την Ελλάδα να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995, στο τμήμα που αφορά την ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές».

Ο εκπρόσπωπος της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι ο σεβασμός των ανειλημμένων υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία θα συμβάλει στην καλλιέργεια θετικού κλίματος για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Προχθές ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, παρουσίασε στον κ. Νίμιτς τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ