Skip to main content

Γυμναστήριο – Αίθουσα χρήσεων για το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας

Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, η εκτέλεση εργασιών για την ανέγερση αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - γυμναστηρίου, κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο δήμου Παύλου Μελά η εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση εργασιών στο γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Ευκαρπίας» συνολικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής περιόδου 2017 – 2018, θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, η εκτέλεση εργασιών για την ανέγερση αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - γυμναστηρίου, σύγχρονων προδιαγραφών και με όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, σε οικόπεδο του σχολικού συγκροτήματος στο Ο.Τ. Γ165 που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Εκεί υπάρχει το σχολικό κτίριο και ο μεταλλικός σκελετός και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 9.332 τ.μ. Είναι προσπελάσιμο από τις οδούς Νικολάου Πλαστήρα και Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ οι άλλες τους πλευρές “βλέπουν” προς πεζοδρόμους.

Ο χώρος θα χρησιμοποιείται από τους 500 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και από το σύνολο της νεολαίας της Ευκαρπίας, για Αθλοπαιδιές και για πολιτιστικές εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις),
και θα διαθέτει τα παρακάτω:

•πρόσβαση και όλες οι διευκολύνσεις για ΑΜΕΑ,
•κεντρική αίθουσα γηπέδου (προδιαγραφές κατάλληλες για μπάσκετ, βόλεϊ),
•τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (ιατρείο, Γραφεία γυμναστών, αποδυτήρια, ντουζ, wc)  
•χωρητικότητα 350 θέσεων (σε περίπτωση μη αθλητικής εκδήλωσης) και αποκατάσταση της υφιστάμενης κερκίδας,

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών (πρώην ΣΑΤΑ), έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2017 με το ποσό των 175.065 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό του συμβατικού αντικειμένου που θα προκύψει, θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2018 και θα εκτελεστεί με εργολαβία ύστερα από δημοπράτηση.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέφανος Βάρφης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ΔΚ Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης εξέφρασαν τη χαρά τους γιατί ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα μαθητών, Γονέων – Κηδεμόνων και εκπαιδευτικών και έτσι η νεολαία της Ευκαρπίας θα δίνει το «παρών» της σε απόλυτα σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές και αθλητικές υποδομές.