Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γιγαντοπανό κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων κρέμασαν στο ΕΚΘ φοιτητές (φωτο)

Με μία συμβολική κίνηση οι φοιτητές του ΑΠΘ έδωσαν νέο ραντεβού στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχετικό νομοσχέδιο

Ένα γιγαντοπανό ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια κρέμασαν στην πρόσοψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα μέλη του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Φυσικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα συμβολικά, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, σχετικά με την παρουσίαση των διατάξεων του σχετικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει για μία εβδομάδα. Στόχος είναι η κατάθεσή του στη Βουλή έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι φοιτητές πέταξαν τρικάκια έξω από το ΕΚΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έπειτα κρέμασαν το πανό, δίπλα από το γιγαντοπανό υπέρ της Παλαιστίνης το οποίο είχε αναρτηθεί στο σημείο στις 29 Νοεμβρίου του 2022.

Στο νέο γιγαντοπανό αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ούτε σκέψη για ιδιωτικά πανεπιστήμια-Κάτω ο νόμος 4777-Κοινοί αγώνες φοιτητών & εργατών ενάντια στη μιζέρια».

Επιπλέον, στο πανό αναφέρεται το νέο ραντεβού των διαδηλωτών την Πέμπτη στις 12:00 στην Καμάρα. Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια των Αθηνών, θα βρεθούν φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Image