Skip to main content

Γιατί πρέπει να θέλουμε την παραμονή του Γκρούεφσκι στην εξουσία

Γιατί μας συμφέρει να παραμείνει ο Γκρούεφσκι στην εξουσία, οι πολλοί θαυμαστές του Πούτιν και η εγκατάσταση μουσουλμάνων προσφύγων στην Κομοτηνή.

Ο Μιχαλιολάκος είπε προχθές στην Βουλή ότι κατά την διάρκεια της δικτατορίας το ΚΚΕεσ. [πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ] είχε έδρα την Ρουμανία, του αιμοσταγούς καθεστώτος Τσαουσέσκου. Τι ξέχασε να πει. Ότι ο «δεξιός» Τσάτσος, μέντορας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είχε προλογίσει το βιβλίο του στυγνού δικτάτορα Τσαουσέσκου, με θερμά λόγια.

Το φωνάζω από καιρό, δεν ξέρω αν μ’ ακούει κανείς. Όσο διεφθαρμένος και να είναι ο Γκρούεφσκι  [που είναι] δεν μας συμφέρει να φύγει από την εξουσία, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί σύνθετο όνομα για την χώρα του, που δέχθηκαν δυστυχώς οι δικοί μας, αλλά και ο Ζόραν Ζάεφ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια. [οπότε, αν γίνει πρωθυπουργός, την… πατήσαμε].

Ο οποίος Ζάεφ, ως πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Παυλόπουλου [ότι η Ελλάδα θα προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.] και απάντησε ότι τέτοιες δηλώσεις από Έλληνες πολιτικούς επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν  να ζουν στο παρελθόν, αντί να ασχολούνται με την πολιτική του 21ου αιώνα, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση, το διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. [Αυτά… υπηρετεί ο Σλάβος πολιτικός…]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περισσότερους θαυμαστές ανά την υφήλιο από τον Πάπα Φραγκίσκο και από τον Δαλάι Λάμα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας της εταιρείας YouGov. Η έρευνα με αντικείμενο τα άτομα που απολαμβάνουν τον περισσότερο θαυμασμό παγκοσμίως διενεργείται ετησίως από την εταιρεία. Μέσα στην 20άδα δεν βρίσκεται ο Μπαλαούρας... Ούτε ο Καρανίκας… Μάς αδίκησαν!  

Κάτι τσίμπησε η ΕΡΤ από την αναμετάδοση του ημιτελικού της Eurovision. Καλά που είναι κι αυτές οι εκδηλώσεις, και μαζί με τις αθλητικές, ξεκολλούν την κυβερνητική τηλεόραση από την 0% τηλεθέαση. Όπως θα θυμάστε, προ ημερών η EΡΤ 1 έκανε για 6 ώρες μηδενική τηλεθέαση στο νεανικό κοινό! Μιλάμε για το κρατικό κανάλι που πληρώνουμε όλοι μας, για να βολευτούν οι κολλητοί των κυβερνώντων. [Είναι κι αυτό δείγμα από το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς].

Το δημοσιεύσαμε, το διέψευσαν, και επιβεβαιωνόμαστε. Όπως συμβαίνει πάντα δηλαδή με τους κυβερνητικούς. Γράφει η εφημερίδα της Κομοτηνής «Αντιφωνητής» ότι εδώ και ένα μήνα -τουλάχιστον- οικογένειες μουσουλμάνων προσφύγων εγκαθίστανται στην Κομοτηνή, με την προοπτική να παραμείνουν.

Νοικιάζουν σπίτια στον ΒΑ μουσουλμανικό τομέα της πόλης, αγοράζουν οικοσκευή κτλ. Οι τουρκόφρονες τους βοηθούν με τρόφιμα και ρούχα και μάλιστα ένας προξενικός σύλλογος έβγαλε και ανακοίνωση για συντονισμό της βοήθειας. Οι ίδιοι κύκλοι, ήσαν αυτοί που ούρλιαζαν, όταν εγκαταστάθηκαν στη Θράκη παλιννοστούντες από τις π. σοβιετικές χώρες. Παθαίνουν αλλεργία με κάθε τι το ελληνικό. Αλλά έχουν ψήφους. Και τις μοιράζει το Προξενείο στους πρόθυμους πολιτικούς και στο πρόθυμο κόμμα. Με σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας.