Skip to main content

Γιατί «σκαλώνει» η αλλαγή στην ηγεσία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Η αλλαγή «σκυτάλης» στη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ φαίνεται πως έχει εμπλακεί σε σημειολογικού περιεχομένου συγκρούσεις επιρροών μεταξύ πρωτοκλασσάτων υπουργών της κυβέρνησης. Ποιους προωθούν ο Ευάγγελος Βεν
Σε μια διελκυστίνδα εσωκομματικών ζυμώσεων και αντιπαραθέσεων που σχετίζεται και με σημειολογικού περιεχομένου συγκρούσεις επιρροών μεταξύ πρωτοκλασσάτων υπουργών της κυβέρνησης, φαίνεται πως έχει εμπλακεί η διαδικασία αλλαγής «σκυτάλης» στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Αν και τα μέλη της νυν διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ –που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- υπέβαλαν τις παραιτήσεις και... μάζεψαν τα συρτάρια τους σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας, στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, ακόμη και σήμερα, περίπου 5,5 μήνες μετά εξακολουθούν να κατέχουν τα πόστα τους, έχοντας, ωστόσο, τα χέρια τους δεμένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κομματικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος έχει γίνει αρκετή προεργασία σε επίπεδο... βιογραφικών, αλλά από το «ψιλό κόσκινο» που στήθηκε, τελικώς, κατάφεραν να «περάσουν» μόνο δύο υποψήφιοι. Κατά τις ίδιες πηγές πρόκειται για τον κ. Σ. Αγγελούδη, δεξί χέρι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και τον καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Ε. Ιακώβου, ο οποίος φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη. Τα βιογραφικά των δύο φερόμενων ως μνηστήρων της διοίκησης της ΟΛΘ λέγεται ότι έχουν, ήδη, αποσταλεί στο Μαξίμου εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και αναμένεται η τελική απόφαση.

Λέγεται, επίσης, πως ο κ. Αγγελούδης επιδιώκει να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τόσο τη θέση του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ, ενώ και ο κ. Ιακώβου έχει ζητήσει «ελευθερία κινήσεων» για να κάνει πράξη το όραμά του για το λιμάνι, ειδάλλως -είχε διαμηνύσει- δεν θα υπήρχε λόγος να αναλάβει διοικητικό ρόλο. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, αφού οι κακές γλώσσες λένε πως οι δύο υπουργοί έχουν στυλώσει τα πόδια τους, σε σχέση με τις υποψηφιότητες που προωθούν.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή στην ΟΛΘ ΑΕ πρόεδρος είναι ο Λάζαρος Καναβούρας και διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Τσάρας. Η καθυστέρηση αυτή, πάντως, εκτός των επιπτώσεων στο επίπεδο των εντυπώσεων, δημιουργεί αρρυθμίες και στην άσκηση του management του λιμανιού, διότι η απερχόμενη διοίκηση –όπως είναι λογικό- περιορίζεται στην άσκηση καθηκόντων που δεν μπορεί να αποφύγει, καθώς δεν θέλει να δεσμεύσει το νέο Δ. Σ., οποτεδήποτε αυτό τοποθετηθεί, με τις υπογραφές του σε σοβαρά θέματα.