Skip to main content

Η υποκρισία της Δύσης: Γιατί σιωπούν για την σφαγή των χριστιανών;

Οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ενοχλούν με την παρουσία τους, σε εδάφη που οι ισχυροί της γης έχουν αποφασίσει να ανακατανέμουν.

Είναι καταφανής πλέον η υποκριτική στάση της δυτικής κοινωνίας, η οποία επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία. Και πολύ δύσκολα θα θεωρήσει κάποιος πως αυτό συμβαίνει τυχαίως, επειδή αφενός η χρονική διάρκεια της σφαγής των χριστιανών -ιδιαιτέρως στην Μέση Ανατολή- είναι πολύ μεγάλη, αφετέρου τα γεγονότα είναι φρικιαστικά, ώστε θα έπρεπε να εξεγείρουν κάθε αυτοαποκαλούμενο πολιτισμένο άνθρωπο.

Το δεύτερο στοιχείο της υποκριτικής στάσης των δυτικών κοινωνιών είναι, ότι ενώ υποτίθεται πως οι βομβαρδισμοί κατά ορισμένων χωρών έγιναν επειδή τα εκεί καθεστώτα ήσαν αυταρχικά και δεν σέβονταν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, δεν θεωρούνται περιέργως καταδικαστέες ενέργειες οι σφαγές, οι βιασμοί, οι βιαιότητες, ή και η απομάκρυνση από τις προγονικές εστίες των χριστιανών. Τι είδους «προστασία ατομικών δικαιωμάτων» είναι αυτή;

Αλίμονο σ’ αυτόν που θα μιλήσει απαξιωτικά για το ισλάμ ή τον ιουδαϊσμό. Σύμπασα η δυτική κοινωνία θα εγερθεί καταδικάζουσα τον ένοχο. Ο οποίος μόνον εκφέρει γνώμη, πού και να κράδαινε μάχαιρα. Πώς λοιπόν να πιστέψει κάποιος, ότι δεν πρόκειται για σχεδιασμένο γεγονός;

Οι χριστιανοί στην Μ. Ανατολή ενοχλούν με την παρουσία τους, σε εδάφη που οι ισχυροί της γης έχουν αποφασίσει να ανακατανέμουν. Η προσχεδιασμένη διάσπαση των κρατών σε μικρά προτεκτοράτα, απαιτεί επικράτεια για τα νέα σχηματιζόμενα κράτη των σουνιτών. Οι οποίοι χρειάζονται στην περιοχή, όχι μόνο ως ανάχωμα σε ενδεχόμενη επεκτατική πολιτική του σιιτικού Ιράν, αλλά και ως προτεκτοράτο, με έναν λαό χωρίς εθνική συνείδηση και ηθικούς φραγμούς, που θα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Πρέπει επομένως να φύγουν από εκεί οι χριστιανοί. Αλλ’ ίσως, και για να μη αποτελούν δεξαμενή συμπαθούντων προς την Ρωσία, η οποία με όπλο τον χριστιανισμό, μπορεί να ασκήσει μεγάλη επιρροή στα δρώμενα της περιοχής, ιδίως μάλιστα με τα δύο Πατριαρχεία Αντιοχείας και Αλεξανδρείας [αλλά γιατί όχι και κάποτε των Ιεροσολύμων;]
Όντως, η εμφανής πλέον καθοδήγηση των τζιχαντιστών από την Δύση, οδηγεί τους χριστιανούς -όλων των δογμάτων- να προσβλέπουν προς την Μόσχα για την σωτηρία τους. Ακόμη και οι καθολικοί επαινούν την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

Οι χριστιανοί της Συρίας, ουνίτες, καθολικοί αλλά και μονοφυσίτες, εκφράζονται δημοσίως υπέρ της ρωσικής πολεμικής επέμβασης στη χώρα τους, σύμφωνα με το Russia Insider. Αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας και έχουν υποστεί από τους τζιχαντιστές καταπίεση, βασανιστήρια και φόνους.
Οι τζιχαντιστές δίνουν στους χριστιανούς τρεις εναλλακτικές λύσεις. Ή να εξισλαμιστούν, ή να πληρώσουν τον ειδικό φόρο που προβλέπεται από τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία για τους αλλόθρησκους, ή να γίνουν πρόσφυγες, αλλιώς θα πεθάνουν.

Ο αρχιεπίσκοπος Χαλεπίου των ουνιτών (ενωτικών) στη Συρία, δηλαδή των Ελληνορθόδοξων που αναγνωρίζουν ως προκαθήμενο τον Πάπα της Ρώμης και όχι τον Πατριάρχη της Αντιόχειας, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ρωσική εμπλοκή στη χώρα αποτέλεσε μια πηγή ελπίδας για τους χριστιανούς. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν «υπηρετεί τον χριστιανικό σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπέρ της Ρωσίας εκφράστηκε όμως και ο αρχιεπίσκοπος της Συριακής Καθολικής Εκκλησίας: «Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά μάλλον τους αντάρτες που πολεμάνε ενάντια στον Άσαντ και εκπαιδεύτηκαν από τη CIA. Βρίσκω αυτές τις δηλώσεις ανησυχητικές. Αντιπροσωπεύουν μια κραυγαλέα αποδοχή ότι πίσω από τον πόλεμο ενάντια στον Άσαντ βρίσκεται η CIA».

Και συνέχισε: «Η δυτική προπαγάνδα μιλά συνεχώς για μετριοπαθείς αντάρτες, οι οποίοι δεν υφίστανται». Είπε ακόμα: «Δυστυχώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία -ναι η Γαλλία- και η Αγγλία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δηλητηριάζουν τα πράγματα. Η αντιπολίτευση δεν θέλει το καλό των Σύρων, αλλά μάλλον τη σφαγή τους». Αν και δεν είναι υπέρ του Άσαντ, ο καθολικός αρχιεπίσκοπος ξεκαθαρίζει ότι μόνο υπό τον Άσαντ οι χριστιανοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, όπως συμβαίνει στην Συρία εδώ και αιώνες.

Αλλά και ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει τους τρομοκράτες που «καταστρέφουν τη χώρα μας και σφάζουν το λαό μας», όπως έγραψε το Tribune.

Τι απαντούν σε όλα αυτά οι χριστιανοί ηγέτες της Δύσης; Μπορούν να βεβαιώσουν εμπράκτως, ότι οι θηριωδίες κατά των χριστιανών γίνονται παρά την επιθυμία τους;