Skip to main content

Γιατί μεγαλοεπενδυτές και κορυφαία στελέχη έρχονται Ελλάδα,ξαφνικά

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλων funds επί ελληνικού εδάφους αυτές τις μέρες, μόνο τυχαία δεν είναι.

Μπορεί η παρουσία των τριών «μεγάλων» (Γουάτσα, Πόλσον, Ρος) στην Αθήνα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, δεν είναι οι μοναδικοί head managers, που θα βρίσκονται στη χώρα μας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλα κορυφαία στελέχη funds όπως το Oaktree Capital και το Apollo GlobalManagement έρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα. Και τα δύο παραπάνω funds έχουν πολυσχιδή επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτή τη φορά, λέγεται ότι έρχονται για το κομμάτι της ναυτιλίας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλων funds επί ελληνικού εδάφους αυτές τις μέρες, μόνο τυχαία δεν είναι. Κι αυτό γιατί, οι δουλειές που ετοιμάζονται να βγουν είναι πολλές και οι ζημίες που θα πρέπει να καλυφθούν είναι περισσότερες. Γι αυτό και όλοι τρέχουν τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, για να «χτίσουν» καλές θέσεις, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες παρουσιασθούν. Πάντως, η διεθνής συγκυρία είναι τόσο ρευστή, που κανείς δεν μπορεί να αισιοδοξεί. Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα φαίνεται να ζει μια δική της πραγματικότητα.

Αρκεί να σημειωθεί ότι στο 6%, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, έχει πέσει το σύνολο της αποταμίευσης στην Ελλάδα, σήμερα. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, ο ευρωπαικός μέσος όρος κυμαίνεται στο 20%, με ανοδικές τάσεις.