Skip to main content

Γιατί να μην πληρώνουν διπλάσια όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ;

Να αναλάβουν βρε αδελφέ, το μερίδιο της ευθύνης τους, που φορτωθήκαμε 86 δισ. κερατιάτικα για να παίζουν οι θαυμαστές του Μαδούρο με την τύχη μας

Παίρνω μια φράση από το χθεσινό σημείωμα για την γλώσσα που δημοσίευσε η voria.gr, όπου γράφουν οι Γάλλοι ακαδημαϊκοί: «Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει επαρκώς, το ότι η καθημερινή συμπεριφορά των Ελλήνων, που γοητεύει τον ξένο τουρίστα, αποτελεί απλούστατα έκφραση του ίδιου αυτού πνεύματος; [με τους αρχαίους Έλληνες]»

Οφείλει η Ρεπούση, ο Λιάκος, ο Φίλης και οι λοιποί ομοϊδεάτες τους στο κυβερνητικό κόμμα, να διαμαρτυρηθούν έντονα στους αμόρφωτους Γάλλους. Επειδή οι παραπάνω ονοματιζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. [Οι ψηφοφόροι του κόμματος, προφανώς την ίδια γνώμη έχουν, για να τους υπερψηφίσουν]. Πώς λένε οι Γάλλοι ότι η συμπεριφορά μας αποτελεί έκφραση του ίδιου πνεύματος με τους αρχαίους Έλληνες;

Για τον Φίλη και τους λοιπούς είμαστε προφανώς νόθος λαός [μπάσταρδος, κατά την αργκό], κάποιο μίγμα με Σλάβους, Τούρκους, Αλβανούς, Φράγκους, ό,τι υποστήριζε δηλαδή ο Φαλμεράυερ [ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τους Έλληνες λόγιους ως ανθέλληνας].

Δεν γίνεται δίκαια η κατανομή των φορολογικών βαρών. Προτείνω στα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τροπολογία, ώστε όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να πληρώνουν τα διπλάσια. Να αναλάβουν βρε αδελφέ, το μερίδιο της ευθύνης τους, που φορτωθήκαμε 86 δισεκατομμύρια ευρώ κερατιάτικα για να παίζουν οι θαυμαστές του Μαδούρο με την τύχη ενός λαού.

Το πρόβλημα είναι, ότι για να τεκμηριώσω την πρότασή μου θέλησα να ζητήσω την γνώμη ΣΥΡΙΖΑίων ψηφοφόρων. Και… κοίτα τώρα! Δεν βρίσκω κανέναν να το ομολογεί! Πού είναι εκείνοι που χοροπηδούσαν ενθουσιασμένοι, επειδή θα έσκιζαν το Μνημόνιο, θα τσάκιζαν την Μέρκελ και θα χόρευαν τις αγορές; Ίσως να κρύβονται από… σεμνότητα.

Το ότι το Δελτίο Ειδήσεων στην ΕΡΤ έχει θεαματικότητα κοντά στο 0% δεν τους προβληματίζει να σκεφτούν ότι ο κόσμος απεχθάνεται την χονδροκομμένη προπαγάνδα; Το ότι την "Αυγή" την διαβάζουν λίγες εκατοντάδες Έλληνες δε τους βάζει σε σκέψεις ότι ο λαός δεν τους ακολουθεί; Ο Καρανίκας, ως "μορφωμένος Αριστερός" -κατά δήλωσή του- τι λέει;

Όμως, θέσεις υπάρχουν στην ΕΡΤ που διόρισε 49 (!) προϊσταμένους, οι οποίοι φυσικά θα λαμβάνουν όλα τα επιπλέον επιδόματα, και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η φαντασία στα ονόματα των τομέων ευθύνης, όπως π.χ. προϊστάμενος πρωτότυπου περιεχομένου, προϊστάμενος γλωσσικής υποστήριξης, μέχρι και προϊστάμενος για τις …έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.

Οι New York Times αναγνωρίζουν το παγκόσμιο ρεκόρ που έχουμε στην [μη] αντιμετώπιση της κρίσης και σημειώνουν ότι «πουθενά -εκτός της Ελλάδας- δεν είναι τόσο εμφανή τα προβλήματα και η έλλειψη διακυβέρνησης». Οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι οι τρόφιμοι του Μαξίμου. Αφασία…

Υ.Γ. Για τον φίλο που ρώτησε για την πηγή αναφοράς μου στον Άγιο Βαλεντίνο και το ισλάμ = nikosxeiladakis.gr (14.2.2017)