Skip to main content

Γιατί κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν τη Σκοπιανή προπαγάνδα;

Επειδή βολεύει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να πείσει ότι δεν είναι ενδοτική; Πρόκειται για αφελείς ή για πεμπτοφαλαγγίτες;

Διαδίδεται ότι δήθεν με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, η Ελλάδα πήρε το 50% της Μακεδονίας, η Σερβία το 28%, η Βουλγαρία το 9% και η Αλβανία το 1%. Στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Είναι ένα μεγάλο ψέμα! Και όχι μόνον αυτό, αλλά υπάρχει και άλλο μεγάλο ψέμα:

Γ. Μπαμπινιώτης: «Πρόσφατα ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί (και οιονεί αναγνωρίσει) ήδη την ονομασία "μακεδονική γλώσσα" από το 1977, με προφανή αναφορά στην Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση (standardization) των γεωγραφικών ονομάτων που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Δεν ετέθη ποτέ σε εκείνη τη Διάσκεψη θέμα αναγνώρισης της ονομασίας τής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής. Αποφασίστηκε, απλώς, όπως όλες οι γλώσσες, μεταγραμματιστούν με λατινικούς χαρακτήρες».

Ερώτηση: Πώς γίνεται να υποστηρίζουν την σκοπιανή προπαγάνδα κυβερνητικά στελέχη; Επειδή βολεύει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να πείσει ότι δεν είναι ενδοτική; Πρόκειται για αφελείς ή για πεμπτοφαλαγγίτες;

Οφείλω μια διευκρίνιση στα όσα έγραψα προ ημερών για την Χαμάς. Σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία, έριξε 30 όλμους, άλλοι αποκρούστηκαν, κάποιοι από τους όλμους έπεσαν… σε χωράφια χωρίς να προκληθούν θύματα. Και αναρωτιέμαι. Τι ρόλο παίζει η Χαμάς; Χρόνια ολόκληρα προσπαθώ να αντιληφθώ πώς συμβαίνει να έχει ρίξει μέχρι σήμερα χιλιάδες ρουκέτες, και να μη έχει κτυπήσει ούτε έναν στρατηγικό στόχο.

Αν το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ είναι τόσο ισχυρό, τότε γιατί τις ρίχνει;. Αν δεν ξέρουν να σημαδεύουν, για ποιο λόγο τις εκτοξεύουν και να πέφτουν στα χωράφια; Με δεδομένο ότι και τη Χεζμπολά, το Ισραήλ την ξεκίνησε, ως αντίπαλο δέος στην PLO, είναι λογικό να υποψιάζεται κάποιος για τον ρόλο της Χαμάς.

Αποτελεί το πρόσχημα για το Ισραήλ, να προβαίνει σε αντίποινα; Όλη η Χαμάς είναι δημιούργημα του Ισραήλ, ή μέσα στην ηγεσία της υπάρχουν πράκτορες που δημιουργούν καταστάσεις προς όφελος του Ισραήλ; Πάντως, προς όφελος των Παλαιστινίων, δεν λειτουργεί. Τι ακριβώς έχει πετύχει τόσα χρόνια;

Προσέξτε την υποκρισία των τουρκόψυχων. Η Γερμανία αυτή την στιγμή είναι η χώρα όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί οι οποίοι πιθανώς είχαν εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Η Γερμανία δεν έχει δώσει ΚΑΝΕΝΑΝ εξ αυτών στην Τουρκία που τους ζητά. Και αντί οι τουρκόψυχοι να διαμαρτυρηθούν κατά της Γερμανίας κυρίως, κάνουν θόρυβο κατά της Ελλάδας σε γερμανικό έδαφος, για τους 9 Κούρδους… Είναι προφανές πως κάνουν ό,τι "τους παίρνει".

Ρωτούν οι αστυνομικοί, που μόλις γλίτωσαν από την φωτιά του αστυνομικού αυτοκινήτου, από ρίψη μολότοφ: «Είναι απορίας άξιο, σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι εγκληματίες του ποινικού δικαίου απροκάλυπτα αποπειρώνται να αφαιρέσουν ζωές εργαζομένων και η αστυνομία να παραμένει αδρανής λόγω "ασύλου"»; Υπάρχει ένας, έστω ένας, κυβερνητικός που να δώσει μια σοβαρή απάντηση;

Στην Τουρκία κυκλοφορεί ως ανέκδοτο και γελούν, αλλά σ’ αυτήν την ζωή τίποτε δεν αποκλείεται [για την άλλη, δεν ξέρω]. Εάν ποτέ ο Ερντογάν απολέσει την εξουσία, η μεγαλύτερη τιμωρία που θα του συμβεί είναι να αναζητήσει καταφύγιο (και άσυλο) στην Ελλάδα.