Skip to main content

Γιατί οι μικροί τραπεζικοί παίκτες είναι ελκυστικοί

Σε πραγματικά φιλέτα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος εξελίσσονται οι μικροί «παίκτες», όπως δείχνει η κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος.

Για την επόμενη μέρα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα προετοιμάζονται, αργά αλλά σταθερά, Έλληνες και ξένοι επενδυτές, που αποφασίζουν να τοποθετηθούν τώρα στην αγορά. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, μάλιστα, αυτής της κίνησης, λένε όσοι γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο χώρο, δεν έχει να κάνει με τους μεγάλους συστημικούς ομίλους, όπου σχεδόν τα πάντα, λίγο ως πολύ, είναι γνωστά, αλλά με τους μικρότερους «παίκτες» στο χώρο, που εξελίσσονται στα πραγματικά φιλέτα του. Για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους έχει να κάνει με τις κρυμμένες υπεραξίες και τις υψηλές προσδοκίες που δημιουργούν.

Μόλις προχθές, η Voria.gr, έγραφε για την αύξηση κεφαλαίου, ύψους 198 εκατ ευρώ, που ετοιμάζεται στην Τράπεζα Αττικής και θα την οδηγήσει σε άλλο επίπεδο, κυρίως επειδή θα καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιο της. Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνουμε επίσης ότι και η Aegean Baltic Bank τέλη Μαΐου ολοκληρώνει τη δική της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σιωπηλά και διακριτικά.

Στην συγκεκριμένη τράπεζα έχουν μπει τελευταία με ποσοστά οριακά χαμηλότερα από 5% άλλα δύο funds: το Chenavari και το Orasis. Αυτό όμως που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι η συγκεκριμένη τράπεζα που είναι καθ' όλα υγιής, έχει πλήρη άδεια (ασχέτως αν δραστηριοποιείται αποκλειστικά, προς το παρόν, μόνο στο χώρο της ναυτιλίας), γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο ελκυστική κι εξ αυτού του λόγου μπορεί να διεκδικήσει έτι σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον.